Mutatós mini sajttorta villámgyorsan: muffinsütőben készül az édesség

minimuffin
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ne csak muffint készíts az arra szánt sütőben, még sajttortát is süthetsz benne, ez a mini változat nagyon jópofa.

Ha szeretnéd elkápráztatni a vendégeidet vagy a családodat egy mutatós desszerttel, készítsd el ezeket a mini sajttortákat, amennyire jól néznek ki, annyira finomak. A hab a tortán, hogy nagyon gyorsan és egyszerűen készülnek, még kezdők is összedobhatják, sem a tésztával, sem a krémmel nem lesz 5 percnél több dolgod. 

A mini sajttortákat számtalan módon feldobhatod, a kekszalapba keverhetsz kakaót, fahéjat, a keksz egy részét darált magvakra cserélheted. Ha még mutatósabbra készítenéd, a kész süti tetejét borítsd gyümölcsszósszal, karamell- vagy csokiöntettel, a változatoknak csak a képzeleted szabhat határt. 

Mini sajttorta

minimuffin2

Hozzávalók 18 darabhoz

Alap:

  • 240 gramm darált keksz
  • 60 gramm barna cukor
  • 110 gramm vaj

Krém:

  • 450 gramm krémsajt
  • 130 gramm cukor
  • 2 darab tojás
  • 160 gramm tejföl
  • 1 tk vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

Mielőtt nekiállnánk a sütinek, vegyük ki az alapanyagokat a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűek legyenek.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki kapszlikkal 18 muffinformát.

Keverjük össze a darált kekszet, a cukrot és az olvasztott vajat. Tegyünk a masszából 1-2 evőkanálnyi adagokat az előkészített formákba, nyomkodjuk bele a tésztát.

A krémsajtot és a cukrot keverjük habosra. Keverjük bele a tojásokat és a vaníliát, majd a tejfölt is forgassuk bele.

Osszuk szét a krémet a 18 forma között, kanalazzuk a kekszalap tetejére. Toljuk a sütőbe 15-18 percre, míg a tetejük megszilárdul, de még a közepük picit remegős. Hagyjuk őket teljesen kihűlni, majd papírostól tegyük őket a hűtőbe.

Tálalás előtt húzzuk le róluk a papírt, majd gyümölcsökkel, csoki-, karamellszósszal tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük