Laktató, mogyoróvajas, csokichipses zabkása - Garantáltan felpörögsz tőle

mogyoróvajas zabkása
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ebben a hidegben a meleg reggeli a legjobb választás - szakítsunk rá időt, megéri, főleg, ha ilyen laktató.

A megfelelő összetevőkkel elkészített reggeli rányomja a bélyegét az egész napunkra. A mennyiségét és az összetételét a napi aktivitásunknak megfelelően változtathatjuk, ha tudjuk, hogy pörgősebb napunk lesz - akár szellemileg, akár fizikailag -, akkor érdemesebb bőségesebb reggelivel indítanunk. Akárhogy is teszünk, a zabkásával nem nyúlhatunk mellé, ráadásul a variációk száma végtelen. 

Ez a kása tényleg nem viccel, benne van minden, amitől biztosan nem éhezünk meg délig, de lehet, hogy a jóllakottság utána is kitart. Én főleg sportolás előtt fogyasztom, de van, amikor egy szürke, amúgy semmitmondó reggelt is szebbé varázsol. 

Ez a zabkása növényi itallal készült, én most barátkozom vele és kezdem egészen megszeretni. Még kísérletezem, hogy melyik a legfinomabb, ezért sem írtam konkrét fajtát, mindenki tapasztalja ki, számára melyik a legmegfelelőbb. Ha valaki mégis ódzkodik tőle, csinálhatja vízzel vagy akár tehéntejjel is. 

Mogyoróvajas, csokichipses zabkása

mogyoróvajas zabkása recept

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 60 gramm zabpehely (finom szemű)
  • 220 milliliter növényi ital (mandula)
  • 100 milliliter kókusztej
  • 1 evőkanál mogyoróvaj
  • opcionális vaníliaaroma
  • díszítésnek gyümölcsök
  • opcionális csokichips (étcsokis)
Recept idők

Elkészítés:

A kétféle növényi italt öntsük össze egy edényben, majd keverjük bele a zabkását. Nagy lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg felforr. Ekkor adjuk hozzá a mogyoróvajat és ízlés szerint a vaníliaaromát, és jól keverjük össze. Főzzük még fél percet, amíg eléri a kívánt állagot, majd vegyük le a tűzről. Ha túl sűrűnek találjuk, keverjünk hozzá még folyadékot. 

Ízlés szerint díszítsük mogyoróvajjal, csokidarabokkal, gyümölccsel, minél több finomságot teszünk rá, annál szebb és laktatóbb lesz a reggelink. 

Fotó: Getty Images 

Ezt is szeretjük