Mogyoróvajas kekszgolyó sütés nélkül: pillanatok alatt elkészül

Mogyoróvajas kekszgolyó cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sütés nélküli édes kekszgolyó egyszerűen készül, az íze pedig mindenkit levesz a lábáról.

Szeretjük a sütés nélkül készült gyors recepteket. Főleg nyáron ideális választás, hisz nem kell hozzá bekapcsolni a sütőt. Az édesszájúak rengeteg csodás finomságot fedezhetnek fel, érdemes a pohárdesszerteket, különböző sajttortákat és kekszgolyókat is próbára tenni.

Kekszgolyók közül nagy kedvenc a kókuszos, rumos, főleg, amelynek még meggy és cseresznye is megbújik a közepén, de a zserbó- vagy Bounty golyó is nagy sikernek örvend. Az újdonságot keresők számára a mogyoróvajas változatot is érdemes kipróbálni, mely málna- vagy eperlekvárral gyúrva a legfinomabb. 

A cukor adagolása az ízlésedre van bízva, ki mennyire szereti édesen: ha mogyoróvaj helyett Nutellát használsz, biztosan nem lesz rá szükség. A darált keksz pedig otthon is készülhet, akár a kedvenc fajtádból.

Mogyoróvajas kekszgolyó

Mogyoróvajas kekszgolyó ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 18 dkg darált keksz
  • 4 evőkanál mogyoróvaj
  • 3 evőkanál málna- vagy eperlekvár
  • 1.5 dl tej
  • cukor opcionális, ízlés szerint
  • a forgatáshoz kakaópor vagy kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

A darált kekszhez adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, és dolgozzuk könnyen formázható masszává. A masszát kóstoljuk meg, ha nem elég édes, akkor evőkanállal adagoljunk hozzá annyi cukrot, amennyi megfelel az ízlésünknek.

A maszából formázzunk diónyi golyókat, majd forgassuk meg kókuszreszelékben vagy kakaóban.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük