Tartalmas, olaszos csirkepörkölt bazsalikommal - Gnocchival tálalva a legfinomabb

ocspgcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A hagyományos, szaftos csirkepörkölt friss bazsalikommal fűszerezve új értelmet nyer.

Nem főbenjáró bűn a régi, nagy klasszikus recepteket újraálmodni. Még az egyszerű csirkepörkölt ízvilágát is más irányba lehet vinni, nem a megszokott módon fűszerezni, de még a tálalásnál is érdemes meglepetést okozni.

Én már folyamodtam ilyen megoldáshoz. Reggel kivettem a húst a fagyasztóból, gondoltam, estére lesz belőle valami finom, egyszerű vacsora. A bevásárlást aznap elhalasztottam, az elképzelésem szerint hagyományos csirkepörkölt lett volna combfiléből. Csakhogy a tészta, paradicsom, paprika elfogyott, és már nem volt kedvem lemenni a boltba, úgyhogy elkezdtem azon gondolkozni, mivel tegyem különlegessé. A konyhámban egy cserépben ott növekszik a bazsalikom, úgyhogy lenyisszantottam a levelekből és felhasználtam őket, tészta helyett pedig gnocchit készítettem. Egyszerű megoldás, pici változtatás, a végeredmény mégis különlegesre sikerült.

Olaszos csirkepörkölt gnocchival

cspgct

Hozzávalók 4 személyre

Pörkölt:

  • 70 dekagramm csirkecombfilé
  • 3 fej hagyma
  • ízlés szerint só és bors
  • 6 levél bazsalikom
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • olaj kevés
  • 200 milliliter víz
  • 250 gramm gnocchi

Tálalás:

  • ízlés szerint bazsalikom
  • ízlés szerint tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombfiléket vágjuk közepes méretű kockákra.

A finomra vágott hagymát kevés olajunk pirítsuk üvegesre, utána szórjuk rá a pirospaprikát, keverjük el a hagymával, végül a húskockákat is forgassuk össze a fazék tartalmával. A húst keverjük össze a fűszerekkel (só és bors), majd 15 perc után öntsük rá a vizet, főzzük puhára 35-45 perc alatt, kevergessük gyakran. A főzés utolsó 3 percében a feldarabolt bazsalikomot is keverjük a pörkölthöz.

A boltban vásárolt gnocchit főzzük ki a csomagoláson írtak szerint, vagy készülhet házilag a krumplis galuska.

A gnocchit bőségesen locsoljuk meg a pörkölttel, a tetejére friss bazsalikom vagy tejföl is kerülhet.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük