Ellenállhatatlan Oreo sajttorta: sütés nélkül készül a látványos desszert

otcpver
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A torta látványától összefut a nyál az ember szájában, nem is csoda, hisz a krém és a keksz sincs kispórolva belőle.

A sütés nélküli desszertek verhetetlenek, szinte mindegyiket pillanatok alatt össze lehet dobni, majd a tálalásig hűtőben kell tárolni. Ez az egy dolog, a hidegen történő pihentetés igényel hosszabb időt, de a végeredménytől mindenki odáig lesz.

A sütés nélkül készült tortában az egyik nagy kedvenc, az Oreo dominál: a kedvelt keksz képezi a desszert alapját, de még a krémbe is kerül belőle, ha pedig szeretnéd, a díszítésnél is használhatod.

Mitől lesz még finomabb?

A krémes édesség bőven rejt magában lehetőségeket. A krémbe keverhetsz olvasztott csokit, tehetsz bele valamilyen gyümölcsöt, de ha kicsit merészebb vagy, mentalevéllel is feldobhatod.

Oreós sajttorta

otct

Hozzávalók 8 szelethez

Tészta:

  • 22 darab Oreo
  • 4 evőkanál vaj (olvasztott)

Krém:

  • 250 gramm mascarpone
  • 5 evőkanál porcukor
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 300 milliliter habtejszín
  • 10 darab Oreo

Díszítés:

  • 10 darab Oreo (opcionális)
  • habtejszín (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:

A kekszet tegyük robotgépbe, adjuk hozzá az olvasztott vajat, daráljuk egybe, majd tegyük hűtőbe 20-30 percre.

A tortaformát (formaméret: 24 cm) béleljük ki sütőpapírral, majd a kekszmorzsát öntsük bele, egy pohár aljának a segítségével nyomkodjuk bele.

Krém:

A mascarponét a porcukorral és a vaníliakivonattal keverjük egybe.

A habtejszínt vejük kemény habbá, majd forgassuk egybe a mascarponéval.

A tejszínes keverékbe forgassuk bele a 10 darab kekszet durvára darabolva, majd a krémet simítsuk a kekszes alapra.

Díszítés:

A tortára ízlés szerint kerülhet még habtejszín és kekszdarabok.

A tortát tálalásig tartsuk a hűtőben.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük