Olasz stílusban készült őszibarack-krémleves – A gyümölcs izgalmas fűszerezést kap

baracklevescover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Krémes, nyári gyümölcsleves az olasz konyha ízeivel kiegészítve, isteni finom és különleges lesz.

Amikor beköszönt a kánikula, a forró leveseket sokan száműzik az étrendjükből, helyettük a hideg változatok veszik át az uralmat, főleg a gyümölcsös verziók. Emlékszem még a régi menzás gyümölcslevesekre, bár azokat nem szerettem, a rossz élmény ellenére nyitott maradtam, mindig találok olyat, amit örömmel fogyasztok.

Szerintem az őszibarack-krémleves az egyik legfinomabb hideg gyümölcsleves, már az első kóstolásnál a rabja lettem. A barack édes íze találkozik a chili enyhén tüzes aromájával, de az olasz konyhára jellemző kakukkfű is érezteti magát.

Nem terheli a gyomrot, tökéletes választás, ha valami könnyű, de különleges hűsítőre vágyunk. A legközelebbi kerti partinkon készítsük el, a vendégeink sorban fognak állni a receptért.

Őszibarack-krémleves

baracklevesct

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 darab őszibarack
  • 1 darab chilipaprika
  • 1 darab babérlevél
  • 1 ág kakukkfű
  • 100 milliliter száraz fehérbor
  • 200 milliliter 20%-os tejföl
  • 450 milliliter őszibaracklé
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 pohár víz
Recept idők

Elkészítés:

Az őszibarackokat hámozzuk meg, távolítsuk el a magot, majd vágjuk tetszőleges darabokra.

A chilipaprika magházát távolítsuk el, majd vágjuk finomra.

A paprikát forró vajon fonnyasszuk meg, majd öntsük fel a vízzel és a borral, ezután adjuk hozzá a fűszereket és az őszibarackot. Amikor a gyümölcs már kezd megpuhulni, öntsük hozzá az őszibaracklevet és a tejfölt. A krémleves akkor van kész, amikor a gyümölcs húsa teljesen megpuhult. A kakukkfüvet és a babérlevelet szedjük ki, pürésítsük, majd lehűtve tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük