Fűszeres padlizsánragu csicseriborsóval dúsítva: fehérjedús, laktató fogás

padlizsánragu
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Bár nincs benne hús, nagyon tartalmas a zöldségeknek köszönhetően, és ízben is összetett, picit csípős, picit friss.

Amennyire egyszerű ez a laktató egytál, annyira finom, minimális fűszer kerül bele, de azok karakteresek, legyen szó a chiliről, a petrezselyemről vagy a kaporról. Ha még különlegesebb irányba vinnéd el, koriandert használj, a chiliszósz mellé pedig füstölt paprika is kerülhet.

A ragu alapját a padlizsán és a csicseriborsó képezi, de dúsíthatod cukkinivel is, vagy akár zöld levelesekkel, mint a spenót vagy a kelkáposzta. A munka nagy részét a gáztűzhely végzi, úgyhogy neked alig lesz dolgod az étel elkészítésével, minimális energiát igényel, akár este is összedobhatod. 

A szaftos, sűrű ragu mellé kuszkuszt is kínálhatsz, de házi lepénykenyérrel lesz a legfinomabb. 

Padlizsánragu csicseriborsóval

padlizsánragu2

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 darab padlizsán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint chiliszósz
  • 400 gramm csicseriborsó (konzerv)
  • 400 gramm kockázott paradicsom (konzerv)
  • 250 ml alaplé/víz
  • 1 darab citrom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor kapor
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat pucoljuk meg, a vöröset vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le. A padlizsánt mossuk meg, vágjuk kockákra. A csicseriborsóról öntsük le a levet, öblítsük át.

Forrósítsunk olajat egy lábasban, dobjuk rá a hagymát. Dinszteljük puhára, majd adjuk hozzá a padlizsánt és a fokhagymát. Keverjünk mindent egybe, amikor már a padlizsán is pirul itt-ott, adjuk hozzá a chiliszószt. Keverjük egybe a zöldségekkel, majd mehet rá a paradicsom és az alaplé is.

Várjuk meg, míg forrásnak indul, majd vegyük lejjebb a lángot. Gyöngyözve főzzük 20-30 percig, míg a padlizsán teljesen puha nem lesz. Ekkor keverjük bele a csicserit és a citrom levét. Ha újra elkezd forrni, mehet bele az összeaprított petrezselyem és kapor is. 

Rögtön, lepénykenyérrel vagy kuszkusszal tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük