Laktató palacsintapite fahéjas almakompóttal – Desszert, de önálló fogás is lehet

palacsintapite cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A palacsintatészta a sütőben sül, és almakompót, valamint baracklekvár gazdagítja, édesszájúaknak kötelező kipróbálniuk.

A palacsintát nem lehet nem szeretni, legyen az hagyományos vagy amerikai, nincs olyan hét, hogy ne készülne valamilyen formában. Már a legegyszerűbb is óriási örömet okoz, de ezt is lehet egészen elegánsra készíteni, mint amilyen a francia narancsos változat, a crepe Suzette. Az amerikai palacsinta is tökéletes választás, például reggelire.

A palacsintatésztát másra is fel tudod használni, akár bundázáshoz is, de ezt a pitét is elkészítheted belőle, amely elképesztően egyszerű, és almakompóttal tálalva egészen különleges desszert lesz. 

Palacsintapite fahéjas almakompóttal

palacsintapite recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 250 gramm liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 darab tojás
  • 500 milliliter tej
  • 1 csipet
  • 100 milliliter szóda
  • almakompót (recept a leírásban)
  • a kenéshez vaj
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • a tálaláshoz porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet, a cukrot, vaníliás cukrot, a tojást, a tejet és a sót keverjük csomómentesre egy tálban. Öntsük hozzá a szódát is, hagyjuk 10-15 percet állni, majd keverjük át. 

Készítsük el az almakompótot, ehhez itt találunk receptet. 

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. 

Egy jénait kenjünk ki vajjal, és öntsük bele a tésztát, majd süssük 15-20 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Várjuk meg, amíg langyosra hűl, vágjuk fel, majd tálalás előtt tegyünk rá almakompótot, és ízlés szerint baracklekvárral és porcukorral díszítsük. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük