Pár perces paradicsomos avokádósaláta: tápláló és fitt vacsora

Paradicsomos-avokado-salata
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a friss, színes saláta a mediterrán életérzés rajongóinak kedvez, de akkor is bátran kipróbálhatod, ha egy könnyed, egyszerű, mégis egészséges fogásra vágysz. Pár perc alatt el is készül!

Ezzel a salátával két olyan hozzávalót is ehetsz, amelyek különösen magas arányban tartalmaznak egyszeresen telítetlen zsírsavakat: avokádót és olajbogyót. Ráadásul ínyencségnek számító fenyőmagot is adhatsz hozzá, amit bár a legtöbben pesztókészítéshez használnak, az egyszerűbb salátákat is megbolondíthatod vele. Olaj nélkül, száraz serpenyőben pirítsd, akkor jön ki igazán a rá jellemző karakteres íz.

Ha egy tartalmasabb fogássá alakítanád, akkor csak piríts mellé 1-2 szelet kenyeret.

Paradicsomos avokádósaláta

Paradicsomos-avokado-salata-1

Hozzávalók 2 személyre

  • 3 db érett avokádó
  • 4 db közepes paradicsom
  • 2 ek fenyőmag
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 10 dkg fekete olajbogyó
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 0.5 fej jégsaláta
  • 1 csipet
  • bors ízlés szerint
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 ek citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A fenyőmagot egy száraz serpenyőben pirítsuk aranybarnára, majd tegyük félre hűlni.

Daraboljuk fel a paradicsomot, az avokádót, a hagymát, sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg az olívaolajjal és a citromlével. Egy fokhagymanyomóval törjük át a fokhagymát, és alaposan keverjük össze a többi hozzávalóval. A salátát mossuk meg, majd a leveleket vágjuk nagyobb darabokra, és helyezzük a tányérok aljára. A paradicsomos keveréket kanalazzuk a salátaágyra, majd szórjuk a tetejére az olajbogyókat és a fenyőmagot.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük