Paradicsomos-tejszínes tészta baconnel keverve: gyorsan kész a laktató ebéd

paradicsomostészta2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha nincs sok időd, se kedved ebédet vagy vacsorát készíteni, próbáld ki ezt a tésztát, nem csak finom, nagyon egyszerű is.

Pillanatokon belül tálalhatod ezt a mennyei, krémes tésztát, nem kell hozzá sok minden, mégis nagyon finom lesz. A paradicsom és a tejszín tökéletesen kiegészítik egymást, mivel előbbi picit savas, a tejtermék lágyít az ízén. Hogy ne legyen unalmas, ropogós bacon és sajt is feldobja a tésztát, de ha szeretnéd, koktélparadicsomot vagy roppanós zöldségeket is keverhetsz bele.

A tészta és a szósz arányán nyugodtan változtathatsz, minél kevesebb spagettivel készíted, annál szaftosabb lesz. Azt viszont vedd számításba, hogyha nem fogy el rögtön, a tészta magába fogja szívni a mártás egy részét, másnap már nem az igazi. Ez tipikusan olyan étel, ami frissen, melegen a legfinomabb.

Paradicsomos-tejszínes tészta

paradicsomostészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 5 szelet bacon
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 250 ml alaplé
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 250 ml tejszín
  • 0.5 tk chilipehely
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk bazsalikom
  • ízlés szerint só, bors
  • 2 ek krémsajt
  • 50 gramm parmezán
  • 350 gramm spagetti
Recept idők

Elkészítés:

A bacont vágjuk kockákra, majd süssük zsírjára. Szedjük egy tányérra.

A visszamaradt zsiradékra dobjuk rá a zúzott fokhagymát, majd fél perc után adjunk hozzá egy kevés alaplevet. Melegítsük vele össze, hogy a leragadt pörzsanyag is feloldódjon. Öntsük fel a maradék alaplével, majd adjuk hozzá a paradicsomot, a tejszínt és a fűszereket.

Várjuk meg, míg gyöngyözni kezd, de ne forrjon, majd keverjük bele a krémsajtot. Alacsony lángon főzzük tovább a szószt, majd keverjük bele a parmezán sajtot.

Közben főzzük al dentére a tésztát lobogó, sós vízben. Szűrjük le, majd forgassuk a kész szószba a pirított baconnel együtt.

Rögtön, pluszsajttal megszórva tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük