Puha csirkemell sajttal és koktélparadicsommal sütve – Pestóval még krémesebb lesz

mozzarellás pestós csirkemell cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Szeretem az egyszerű, ám ízekben gazdag ételeket, amelyek elkészítése nem okoz se túl sok munkát, se túl sok mosogatnivalót.

Lassan elkezdődik az iskola, vissza kell rázódni a rendes kerékvágásba, ami nemcsak azt jelenti, hogy korán kell kelni, hanem időben ágyban is kell lenni. Ilyenkor már nem lehet késő este vacsorázni. Munka után finom, tápláló és lehetőleg egészséges vacsorát készíteni viszonylag gyorsan pedig sokszor kihívás.

Ilyenkor jön jól a csirkemell, amelyet sokféleképpen variálhatunk. A sajtot mindenki szereti, főleg, ha ráolvad az ételre, a pesto is kedvelt alapanyag - nem csak tésztán - és szerintem a paradicsom sem fog ellenérzést kiváltani a családból, ahogy a hús tetejére rásül. Bármilyen olvadós sajttal készíthetjük, én mozzarellát használtam. 

Pestós csirkemell sajttal és koktélparadicsommal sütve

mozzarellás pestós csirkemell recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 darab csirkemellfilé
  • 180 gramm pesto
  • 8 darab koktélparadicsom
  • 8 szelet mozzarella
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

A csirkemelleket tiszítsuk meg, a felesleges nedvességet itassuk fel róluk papírtörlővel, majd mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. A paradicsomokat vágjuk fel.

Amíg a sütő bemelegszik, egy serpenyőbe tegyünk egy kevés olívaolajat, melegítsük fel, a csirkemellek mindkét oldalát pirítsuk meg egy kicsit. Ilyenkor a belsejük még nyers marad, ettől nem kell megijedni, a sütőben szépen átsülnek. 

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Fektessük rá a csirkemelleket. Kanalazzunk mindegyikre a pestóból, majd mindegyik csirkére tegyünk két szelet mozzarellát és két szelet paradicsomot. 

Tegyük a sütőbe, süssük 20-30 percig. Figyeljük közben, hogy ne száradjon ki. Az utolsó néhány percben tegyük grillfokozatra a sütőt, hogy a sajt megpiruljon a tetején. Azonnal tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük