Mézes-fokhagymás sült csirkecomb: a bőre ropogós, a húsa omlós

scscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ízletes és szaftos sült csirkecomb egyszerűen és gyorsan készül, igazi villámfogás, mely hétköznap vacsorára is összedobható.

Comb helyett a csirke melléből vagy szárnyából is elkészítheted a finomságot, a sült különlegessége a fűszerekben rejlik. A fokhagyma erőteljesen érezteti magát, de mégsem bántóan, remekül harmonizál a fehérborecettel és a méz édes zamatával.

A mézes-fokhagymás csirkecomb kifejezetten olyan étel, ami frissen készítve a legfinomabb. Épp ezért mindig csak annyit készíts, amennyi biztos, hogy elfogy belőle az étkezésnél. A sült mellé kínálj rizst, párolt zöldségeket vagy salátát.

Pikáns mézes-fokhagymás csirkecomb

scsct

Hozzávalók 6 darabhoz

Hús:

  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 teáskanál vöröshagyma-granulátum
  • 0.5 teáskanál pirospaprika (opcionális)
  • 1 bögre liszt
  • 6 darab csirkecomb
  • kevés olaj

Mézes-fokhagymás máz:

  • 180 g méz
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma (opcionális)
  • 2 evőkanál fehérborecet
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A fűszereket, sót, borsot, fokhagyma-granulátumot, vöröshagyma-granulátumot és a pirospaprikát keverjük össze a liszttel.

A húst forgassuk meg a fűszeres lisztben, majd forró, enyhén olajozott serpenyőben süssük oldalanként 4-6 percig.

Az elősütött húst helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk a sütőbe 10-15 percre.

Abba a serpenyőbe, amelyben a hús készült, tegyük bele a mézet, szójaszószt, finomra aprított fokhagymát, hagymát és a fehérborecetet. Alacsony hőfokon, gyakran kevergetve pároljuk 10-15 percig, amíg besűrűsödik a szósz.

A kész húst forgassuk meg a szószban, és tálaljuk a választott körettel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük