Kókuszgolyó maradék piskótából gyúrva: rum helyett vodka kerül a masszába

kpcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az isteni kókuszgolyó piskóta helyett maradék kalácsból is készülhet, de darált háztartási kekszből is, ha a klasszikus változatot készítenéd el.

A kókuszgolyó nagyon népszerű édesség, finom, gyorsan és egyszerűen összeállítható, akár még egy kisgyerek is el tudja készíteni. A finomság rengeteg változatban készülhet, kerülhet a közepébe meggy, a masszában lehet gesztenye, de rummal is izgalmasabbá teheted. Vannak gyerekbarát receptek, de olyanok is, amelyek nem ajánlottak a lurkók számára, ilyen ez a vodkás változat.

Az én kedvencem a rummal gyúrt, enélkül elképzelhetetlen számomra ez az édesség. Ha azonban újítanál, akkor próbáld ki a vodkás kókuszgolyót, a házibulikban imádni fognak érte. Az alább olvasható mennyiségnél több vodkát is tehetsz a tésztába, ízlés szerint adagold.

Piskótából készült kókuszgolyó

kgvct

Hozzávalók 4 személyre

Piskóta:

  • 18 dekagramm liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 darab tojás
  • 15 dekagramm porcukor
  • 2 evőkanál víz

Többi hozzávaló:

  • 2 evőkanál vodka
  • 2 evőkanál lekvár (meggy vagy barack)
  • 3 evőkanál kakaópor
  • tej szükség szerint
  • 15 dekagramm kókuszreszelék (hempergetéshez)
Recept idők

Elkészítés:

Piskóta:

Ha nincs maradék piskóta vagy kalács, akkor süssünk egyet. Először a lisztet szitáljuk keverőtálba, adjuk hozzá a sütőport. A tojást keverjük habosra a porcukorral, utána a lisztes keveréket és a vizet is adjuk hozzá. A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsire, toljuk 180 fokos sütőbe 8-14 percre.

A kihűlt piskótát morzsoljuk keverőtálba, adjuk hozzá a többi hozzávalót - a kókuszreszeléken kívül -, kezdjük el összedolgozni őket, a jól formázható masszához szükség szerint adagoljuk a tejet.

A masszából formázzunk tetszőleges méretű golyókat, hempergessük őket kókuszreszelékbe, majd lefedve tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük