Villámgyors pudingos párna leveles tésztából – Kezdőknek is sikerülni fog

vaníliapudingos párna cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Tökéletes reggeli lehet ez a pudingos párna, amelyet még sietős hétköznapokon is gyorsan elkészíthetsz.

Az, aki nem rajong a vajas, nehéz krémekért, a pudingos édességeket biztosan kedvelni fogja. Nem beszélve arról, hogy mennyivel gyorsabban készen vannak, mint mondjuk egy főzött krém. A friss gyümölcs tökéletes kiegészítője a pudingos desszerteknek, ebbe az omlós pitébe például meggy került.

Ha már a gyorsaság is szóba került, a legegyszerűbb, ha leveles tésztát veszel, ebből édes és sós sütik is készülhetnek, sósak közül például ez a villámgyorsan elkészíthető spenótos-túrós táska a favorit. A pudingos változat is pontosan ezzel a módszerrel készül, szuper kis sütemény reggelire, uzsonnára.

Pudingos párna

vaníliapudingos párna recept

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 0.5 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 400 milliliter tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 darab tojás
  • ízlés szerint porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A pudingot készítsük el a csomagoláson található útmutató szerint, vagy főzzük meg házilag. Hagyjuk kicsit hűlni. 

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. 

A leveles tésztát hosszában vágjuk félbe, majd a felekből készítsünk 4-4 egyforma téglalapot. A tojást kicsit verjük fel, a téglalapok széleit vékonyan kenjük körbe vele.

4 téglalapot kicsit vagdossunk be. A másik 4 téglalapra tegyünk nagyjából 1-1 evőkanálnyi pudingot, majd fektessük rájuk a bevagdosott tésztákat. A szélüket nyomkodjuk le óvatosan. Kenjük meg őket a maradék tojással, süssük 20 percig. Kicsit várjunk, amíg hűlnek, majd porcukorral megszórva tálaljuk. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük