Puha, légies meggyes piskóta: csak szórd a tésztába az érett gyümölcsöt

meggyes piskóta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nagyon frissítő gyümölcs a meggy, amely egészen savanyú, de édesebb is lehet, mindegyik jól passzol a tésztába.

Ha vendégségbe mész, és látsz az asztalon meggyes piskótát, akkor biztos lehetsz benne, hogy jó helyen jársz, ez a sütemény igazi klaaszikus, és mindenki szereti. Ha roskadoznak a meggyfák, márpedig általában így van, akkor először jöhet a hűsítő leves, majd utána egy puha piskóta rengeteg gyümölccsel.

Bár a kevert piskóta is jó műfaj, az az igazi, ha tojáshabbal lazítod a tésztát. A klasszikus piskótatészta is megtanulható, és nagyon légies és könnyed lesz vele a végeredmény. 

Puha meggyes piskóta

meggyes piskóta recept ok

Hozzávalók 6 személyre

  • 400 gramm meggy
  • 6 darab tojás (M-es)
  • 120 gramm cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 140 gramm liszt
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjéből verjünk kemény habot. A sárgáját tegyük egy tálba, és a cukorral keverjük habosra. 

A meggyet mossuk meg és magozzuk ki. 

A lisztet szitáljuk bele egy tálba, és keverjük hozzá a sütőport és a sót. Forgassuk hozzá a tojássárgájához, majd óvatosan, adagonként lazítsuk a felvert fehérjével. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Egy tepsit vajazzunk és lisztezzünk ki, majd öntsük bele a tésztát, és simítsuk el benne. Szórjuk bele a meggyet.

Süssük a piskótát 35 percig. Ne nyitogassuk közben a sütőt, a végén tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük