A tökéletes remoulade-mártás receptje: minden rántott étel mellé kitűnő

remoulade mártás
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A francia eredetű remoulade-mártás leginkább tengeri ételekhez illik, de én minden rántott fogás mellé ajánlom.

Remoulade-mártást halas szendvicsben ettem életemben először. A textúrája sokkal izgalmasabb, mint egy sima szószé, hiszen apróra vágott uborka és kapribogyódarabok bújnak meg benne. A kapribogyó nagyon megosztó, a kollégáim körében is egymásnak ellentmondó válaszokat kaptam a rögtönzött közvéleménykutatáskor, így aki nem szereti, nyugodtan hagyja ki belőle.

A remoulade-mártás alapja a majonéz, amelyet többféle fűszerrel tesznek pikánssá, de a benne található apróra darabolt összetevők különböztetik meg leginkább a többi majonézalapú szósztól.

Remoulade-mártás

remoulade mártás recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 250 gramm majonéz
  • 30 gramm dijoni mustár
  • 1 evőkanál füstölt paprika
  • 1 evőkanál citromlé (frissen facsart)
  • 2 darab ecetes uborka
  • 1 evőkanál kapribogyó (opcionális)
  • 2 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A citromot vágjuk félbe, facsarjunk ki egy evőkanálnyira való levet, a magokat távolítsuk el.

A hagymát, a fokhagymát, az uborkát és a petrezselyemet vágjuk nagyon apróra.

A majonézt keverjük össze a mustárral, citromlével és a fűszerekkel, majd a végén forgassuk bele a hagymákat, uborkát és a kapribogyót. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük