Cuki rénszarvasmuffinok pofonegyszerűen – Jópofa édesség az ünnepi készülődéshez

rénszarvas muffin cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Még egy egyszerű muffinból is karácsonyi édességet varázsolhatsz, csak öltöztesd ünnepi díszbe.

A rénszarvas alakja elválaszthatatlan az ünnepi készülődéstől, ő hozza a Mikulást Lappföldről, illetve a karácsonyi csúnya és kevésbé csúnya pulcsik kötelező motívuma. Ha kreatívkodni támad kedved, és a gyerekeidet is be szeretnéd vonni a sütés-főzésbe, akkor készíts egyszerű, de cuki és mutatós sütiket. A muffin tökéletesen alkalmas erre a célra, az alaptésztát is könnyű összeállítani, és ha ünnepivé szeretnéd varázsolni, akkor a díszítés kifejezetten a gyerekeknek való elfoglaltság lesz.

Mikulásra ezt a piros sapkás muffint is megsütheted, ehhez csak egy alapreceptre és vajkrémre lesz szükséged. Mézeskalácsot is süthetsz a gyerekekkel, itt mutatunk receptet a rögtön puha sütire. 

Rénszarvasmuffin

rénszarvas muffin recept

Hozzávalók 12 darabhoz

Muffin:

  • 120 gramm liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 30 gramm holland kakaópor (cukrozatlan)
  • 130 gramm cukor
  • 1 darab tojás (M-es)
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 30 gramm vaj
  • 30 gramm olaj
  • 130 milliliter tej
  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár (opcionális)

Máz:

  • 200 gramm krémsajt (natúr)
  • 3 evőkanál mogyorókrém
  • 2 evőkanál holland kakaópor (cukrozatlan)

Dekoráció:

  • 24 darab cukorka a szemekhez
  • 12 darab M&M’s
  • 24 darab mini perec
  • 12 darab keksz (kerek)
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet, a sütőport és a kakaóport keverjük össze egy tálban. Egy másik tálban verjük habosra a tojást a cukorral és a vaníliakivonattal. A vajat olvasszuk fel, és keverjük a tojásos cukorhoz, majd öntsük hozzá a tejet és az olajat is. Ízlés szerint keverhetünk hozzá sárgabaracklekvárt is. Forgassuk össze a nedves és a száraz hozzávalókat, de ne keverjük túl, csak épp annyira, hogy egynemű legyen a massza.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

A tésztával töltsünk meg minden muffinkapszlit a háromnegyedéig. Süssük 15-20 percig, majd hagyjuk teljesen kihűlni. 

Amíg a muffin sül, keverjük össze a krémsajtot, a mogyorókrémet és a kakaóport. Amikor a sütik teljesen kihűltek, kenjük meg őket a mázzal.

A végén díszítsük a fotón látható módon. A fehér cukorszemekre a pöttyöt készíthetjük olvasztott csokiból is, illetve az orrot is egy pötty olvasztott csokival ragaszthatjuk fel a kekszre. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük