Tartalmas répafasírt a sütőből: csicseriborsóval készül a húsmentes fogás

Sutoben-sult-repafasirt
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez az izgalmas répafasírt fehérjedús csicseriborsót is tartalmaz, így egy csapásra nemcsak a rostot, hanem a húst is pótolhatod vele. És még olajat sem kell használnod a sütéshez.

Ez a fasírt rendhagyó módon nem bő olajban, hanem a sütőben sül, ezzel a módszerrel pedig nemcsak az olajszagtól kímélheted meg a konyhádat, de sokat spórolhatsz is. Olyan egyszerű alapanyagok alkotják, mint a sárgarépa, a csicseriborsó és a zabpehelyliszt, az ízesítést pedig akár kedved szerint variálhatod is. A receptben konzerves csicseriborsó szerepel, azonban magad is főzheted a hüvelyest, ha épp száraz alapanyag van otthon.

És amilyen egyszerű, olyan nagyszerű: csupa teljes értékű alapanyag alkotja, így egy fogással az egészséges szénhidrátokat, a rostot, a fehérjét és a jó zsírokat is kipipálhatod.

Répafasírt

Sutoben-sult-repafasirt-1

Hozzávalók 3 személyre

  • 300 g sárgarépa
  • 250 g konzerves csicseriborsó
  • 50 g zabpehelyliszt
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 kis csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • 1 ek friss kapor apróra vágva
  • 1 ek chiamag
  • 1 ek friss citromlé
  • 2 ek olívaolaj
  • 0.5 tk
  • 1 csipet bors
Recept idők

Elkészítés:

A répát reszeljük le és tegyük félre. A csicseriborsót tegyük aprítógépbe, és zúzzuk apró darabokra.

Egy tálban keverjünk össze minden hozzávalót, szaggassunk a masszából evőkanálnyi mennyiségeket, és formázzunk korongokat.

Tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük