Retró csokiszalámi pillanatok alatt, sütés nélkül: aszalt gyümölccsel is gazdagíthatod

csszcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A csokiszalámit érdemes egy nappal korábban elkészíteni, tálalás előtt jót tesz az édességnek a hűtőben történő pihenés, így az ízek összeérnek, és sokkal szebben tudod szeletelni.

A sütés nélküli finomság egyszerűen készül, csak egybe kell forgatni az alapanyagokat, kialakítani a formát, majd mehet is a hűtőbe pihenni.

A szuper vendégvárót kezdő konyhatündérek is sikerrel elkészíthetik. Az édesség több ízben készülhet, a leggyakrabban rummal szokás feldobni, de durvára vágott dió-, pisztácia- és manduladarabokkal is ki lehet próbálni. Ha szereted az aszalt gyümölcsöket, akkor azokból is darabolhatsz a masszába, rum helyett pedig vanília vagy narancsvirágvíz is használható.

A szalámi külső ruhájával is lehet játszani, szórd meg ízlés szerint kókuszreszelékkel, darált dióval, porcukorral, de csupaszon is kínálhatod, egy biztos, gyorsan célba veszik a vendégek a finomságot.

Retró csokiszalámi

csszct

Hozzávalók 6 személyre

  • 2 dl víz
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg ét- vagy tejcsokoládé
  • 5 dkg kakaópor
  • 25 dkg háztartási keksz
  • 25 dkg darált keksz
  • 30 ml rum
  • kókuszreszelék vagy porcukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A vizet és a vajat melegítsük egybe, amikor a vaj teljesen elolvad, a cukrot, csokit és a kakaót is keverjük hozzá. Várjuk meg, míg a cukor és a csoki is felolvad a forró folyadékban. 

A háztartási kekszet ízlés szerint törjük össze, majd forgassuk egybe a csokis keverékkel, darált keksszel és a rummal.

A masszát még melegen terítsük fóliára, majd lehetőleg henger alakban (vagy ahogy sikerül) csomagoljuk be a kekszszalámit, tegyük hűtőbe pár órára vagy egy éjszakára.

Másnap csomagoljuk ki, hagyjuk csupaszon, vagy szórjuk meg kókuszreszelékkel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük