Tartalmas szendvics rengeteg sonkával és sajttal: savanyú káposzta is gazdagítja
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Pillanatok alatt elképesztően laktató szendvicset készíthetsz, csak ne spórolj a hozzávalókkal.
Reuben szendvicsnek hívják ezt a tartalmas, rengeteg hússal és sajttal töltött melegszendvicset, amit Ezersziget öntet és savanyú káposzta is gazdagít. Ezt az ételt először az 1930-as években New York-i zsidók készítették.
Hasonlóan tartalmas és elegáns elnevezésű szendvics a francia Croque Monsieur, amelybe az Ezersziget öntet helyett mustár kerül, vagy a Croque Madame, amelyet még tükörtojás is gazdagít. Kicsit egyszerűbb változat, ha a bundás kenyeret töltöd meg sajttal és sonkával, de a jóllakottság ilyenkor is garantált.
Reuben szendvics
Hozzávalók 4 adaghoz
- 8 szelet toast kenyér
- 150 milliliter ezersziget öntet
- 300 gramm savanyú káposzta
- 8 szelet félkemény sajt (gouda vagy trappista)
- 8 szelet pastrami (esetleg sonka)
- 50 gramm vaj
Elkészítés:
Mindegyik szelet kenyeret kenjük meg Ezersziget öntettel. Az Ezersziget öntetet házilag is elkészíthetjük.
A kenyérszeletekre pakoljunk savanyú káposztát, pastrami- és sajtszeleteket, majd borítsuk össze őket, hogy 4 szendvicsünk legyen. A tetejüket kenjük meg vékonyan vajjal.
Egy serpenyőt forrósítsunk fel, pirítsuk addig a szendvicseket, amíg a sajt el nem elolvad.
Fotó: Getty Images