Ropogós bundában sült banán fahéjas porcukorba forgatva: egyszerű desszert pillanatok alatt

bundázottbanán
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A gyümölcs krémesre sül, a bunda pedig ropog, tökéletes a textúrák és az ízek játéka ebben a finom desszertben.

Az érett, megbarnult banánból nemcsak banánkenyér készülhet, akár be is bundázhatod, mennyei desszertként, de édes nassolnivalóként is megállja a helyét. A tészta a sütőpornak köszönhetően légies, a keményítőnek, a tojásfehérjének és a hideg víznek hála pedig nagyon ropogós lesz.

Minél hidegebb folyadékkal dolgozol, annál roppanósabb lesz a bunda, úgyhogy mielőtt nekiállnál a receptnek, tedd be a vizet a fagyasztóba pár percre. A keményítő is a tökéletes textúrához járul hozzá, aggodalomra semmi ok, az íze egyáltalán nem fog érződni.

Mivel az érett gyümölcs alapból is édes, a tésztába nem kerül cukor, viszont a kisült banánt még melegen forgasd fahéjas cukorba, hogy igazán finom legyen.

Ropogós bundában sült banán

bundázottbanán2

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 darab banán (érett)
  • 70 gramm liszt
  • 30 gramm keményítő
  • 0.5 teáskanál sütőpor
  • 125 milliliter hideg víz
  • 1 evőkanál olaj (+ a sütéshez)
  • 1 darab tojásfehérje
  • fahéjas cukor (forgatáshoz)
Recept idők

Elkészítés:

A banánokat hámozzuk meg, vágjuk 2,5-3 centi széles karikákra.

Egy kis tálban keverjük össze a lisztet, a keményítőt és a sütőport, majd adjuk hozzá a hideg vizet, olajat és a tojásfehérjét, keverjük csomómentesre a masszát.

A banánkarikát mártsuk bele a tésztába úgy, hogy mindenhol bevonja őket a massza.

Forrósítsunk bő olajat egy mélyebb serpenyőben, annyit, amennyi ellepi majd a banánt. Mikor forró, tegyük bele a bebundázott banánkarikákat az olajba, annyit, amennyi kényelmesen elfér. Nagyjából 2-3 perc után forgassuk meg a banánokat, addig süssük, míg mindkét felük aranybarna és ropogós nem lesz. Szedjük őket egy papírtörlővel bélelt tányérra.

A bebundázott banánokat még melegen forgassuk fahéjas cukorba, majd rögtön kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük