Így lesz extrán ropogós a rántott hús bundája: egy hozzávaló a titka

rántott hús cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A rántott hús a magyar konyha nagy kedvence, mely akkor igazán ízletes, ha a bundája ropogós. A vágyott textúra érdekében plusz alapanyaggal érdemes gazdagítani a zsemlemorzsát.

A rántott húst mindenki szereti. Bármilyen körettel remek választás, és még pompás szendvicseket is össze lehet belőle dobni. A frissensült finom csirkemellből, karajból, de a csirke combját vagy szárnyát is el lehet így készíteni. A kedvelt fogás egyszerűen készül, nem lehet elrontani, ha pedig nem riadsz vissza az újításoktól, akkor rengetegféle izgalmas bundában kipróbálhatod a rántott húst.

Az amerikai rántotthús-receptekben újabban az a trend, hogy kedvelt chipseket darálnak finomra, és ebben forgatják meg az alapanyagot, így a ruhája izgalmas textúrát és ízt kap. Érdemes más nasit is kipróbálni bundának, mondjuk az egyik kedvelt hazai rágcsát, a ropit. A sós pálcikától sokkal ropogósabb lesz a ruha, filléres megoldással teszed izgalmasabbá. Az elkészítésnél csak arra figyelj, hogy a sóból keveset használj, mivel a ropi is sós.

Ropogós bundában sült rántott hús

rántott hús ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkemell vagy karaj
  • só ízlés szerint
  • 60 g ropi
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • 1 bögre finomliszt
  • 3 darab tojás
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A húst klopfoljuk ki, majd mindkét oldalán ízesítsük sóval, és tegyük hűtőbe legalább 30 percre pihenni.

A ropit daráljuk le, majd forgassuk egybe a zsemlemorzsával.

A panírozáshoz készítsük elő az alapanyagokat, a lisztet szórjuk tányérba, a tojást üssük fel, és a ropival kevert zsemlemorzsát is készítsük ki.

A húst panírozzuk be a szokott módon, majd bő olajban süssük aranybarnára. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük