Ropogós bundában sült kijevi csirkegolyó: ilyen finomat még nem ettél

Ropogós kijevi húsgolyó cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A bájos megjelenésű húsgolyó ropogós bundában csábít, melynek belsejébe fokhagymás vaj kerül.

A kijevi csirkemell a világ egyik legfinomabb fogása, melyet nemcsak étteremben, hanem otthon is el lehet készíteni. Ha szereted ezt az ételt, akkor más formában is kipróbálhatod.

A kijevi húsgolyó nagyon gusztusos, olyan, mint egy mini fasírt, melynek belsejéből ínycsiklandó fokhagymás vaj csordul ki. A finomság elkészítése nagyon egyszerű, a lényeg, hogy a kis vajdarabokat formázás előtt tedd hűtőbe. Megdermedve könnyű bánni a vajjal, a kis golyókat pedig töltheted is a húsba. A kijevi húsgolyót hagyományosan zsemlemorzsába forgathatod, de sokkal finomabb, ha pankóba hempergetve készül.

Ropogós kijevi húsgolyó

Ropogós kijevi húsgolyó ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 120 g vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 500 g darált csirkehús
  • 50 g zsemlemorzsa
  • 50 g parmezán
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 darab tojás
  • 1 bögre liszt
  • 2 darab tojás
  • 1 bögre pankomorzsa vagy zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat a reszelt fokhagymával és a finomra aprított petrezselyemmel keverjük össze. Ezután vegyünk elő egy sütőpapírral bélelt tálcát, és a vajas masszából tegyünk rá apró kis adagokat, melyekből később golyót lehet formázni. A tálcát tegyük hűtőbe 30-60 percre, hogy a vaj megdermedjen, és lehessen formázni a későbbiekben.

A darált csirkehúst keverjük egybe a zsemlemorzsával, parmezánnal, sóval, borssal és egy tojással.

A megdermedt vajat vegyük ki a hűtőből, és formázzunk belőle pici golyókat.

A húsmasszából is formázzunk kis labdákat, melyek közepébe tegyünk a vajgolyókból.

A kijevi golyókat panírozzuk, először a lisztben, utána a felvert tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában forgassuk meg. Ezután bő, forró olajban süssük aranybarnára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük