Hagyományos rántott hal ropogós panírban – Ha így bundázod, biztos nem esik le róla

rántott hal filé cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A rántott ételeket nem lehet megunni, így még az is megeszi a halat, aki amúgy nem rajong érte.

A rántott, bő zsiradékban sült ételek nagyon népszerűek, hiszen szinte mindent - a húsoktól kezdve a zöldségekig - be lehet bundázni, amit aztán a legválogatósabb családtag vagy vendég is szívesen elfogyaszt. Természetesen a hús viszi a prímet, de a rántott zöldségek, így a rántott gomba is nagy favorit. Bár a rántott csirke szinte letaszíthatatlan a trónról, még ezt a hagyományos ételt is fel tudod kicsit frissíteni, például, ha panírozás előtt tejfölben pácolod.

A halak sajnos nem olyan népszerűek, pedig rengeteg olyan fontos tápanyagot tartalmaznak, amihez nem nagyon juthatsz hozzá másképp természetes módon. Ezért is jó, hogyha legalább bundázva megeszed a halat. Az egyik módja, ha sörtésztába mártod, ilyen a híres angol étel, a fish and chips is. 

Persze sütheted hagyományosan is, panírmorzsában, ebben az esetben arra ügyelj, hogy mindig itasd le a nedvességet a szeletekről, különben leválik róluk a panír. A rántott halhoz krumplipüré vagy majonézes saláta illik leginkább. 

Ropogós rántott hal

rántott hal filé recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 szelet halfilé
  • 150 gramm zsemlemorzsa
  • 2 darab tojás
  • 100 gramm liszt
  • ízlés szerint
  • sütéshez olaj
Recept idők

Elkészítés:

A halról itassuk fel a nedvességet. A lisztet és a morzsát tegyük egy-egy tányérra, a tojást villával verjük fel egy mélytányérban, kicsit sózzuk meg.

A halat a szokásos módon panírozzuk be. Mielőtt a tojásba mártjuk, a felesleges lisztet rázogassuk le róla. A tojás után mehet a zsemlemorzsába, majd onnan egy tányérra.

A sütésnél figyeljünk, hogy miután felforrósodott az olaj, vegyük közepesre az erősséget, különben a bunda megég, de a hal nyers marad. Mikor kisültek a szeletek, tegyük őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassa róluk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük