Házi savanyúság paprikából: sültek mellé tökéletes kísérő

Roppanós savanyú paprika cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az üvegbe zárt színes paprikák remekül illenek szendvicsbe, vagy sültek és szaftos ételek mellé is kínálhatod őket.

A házi savanyúságnak nincsen párja. A legjobb, hogy kedvedre állíthatod össze, mi kerüljön az üvegbe. Érdemes kísérletezni és különlegesebb fajtákat házasítani: a kápia, kaliforniai és a csípősebb paprika remekül működnek együtt.

Az én családomban a paprika nagy kedvenc. Lehet édes vagy csípős, bárhogy jöhet, na jó, az igazat megvallva, az erősnek nagyobb a sikere. Ha savanyú paprikáról van szó, akkor szeretjük mi készíteni. Mivel elég nagy a paprikaválaszték, érdemes mixelve eltenni, de csak egy fajta is kerülhet az üvegbe. A paprikák mellé babérlevél, fokhagyma, szemes bors és koriander illik, érdemes saját ízlés szerint használni az ízesítőket.

Roppanós savanyú paprika

Roppanós savanyú paprika ct

Hozzávalók 5 decihez

  • 8 darab paprika (kápia, tévé-, kaliforniai vagy csípős paprika)
  • 4 darab babérlevél
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál koriandermag
  • 2 teáskanál szemes bors
  • 5 dl víz
  • 1 dl ecet 10%-os
  • 3 teáskanál
  • 2 teáskanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A választott paprikákat alaposan mossuk meg, ha szeretnénk, akkor vágjuk szeletekre vagy karikákra, a kisebb darabokat egészben is hagyhatjuk.

Az előkészített paprikákat pakoljuk steril üvegekbe.

A paprika mellé szórhatunk babérlevelet, fokhagymagerezdeket, koriandermagot vagy szemes borsot.

A vízhez adjuk hozzá az ecetet, sót és a cukrot, majd forraljuk fel. Ezután öntsük a folyadékot az üvegbe helyezett paprikákra (a folyadék teljesen lepje el a zöldséget). Az üvegre zárjuk rá a fedelét, majd hagyjuk kihűlni.

Ezután az üvegbe zárt paprikákat tegyük hűtőbe egy napra, utána fogyasztható is a finomság.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük