Így marad szaftos az omlós rosé kacsamell - Gyorsan elkészül az ünnepi fogás

rosé kacsamell cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A neve elegáns, az elkészítése egyszerű a rosé kacsamellnek, amely tökéletes fogás lehet az ünnepi asztalra is.

A kacsa a szárnyasok között előkelő helyet foglal el, elképesztően szaftos és omlós a húsa. Roséra sütve lesz igazán különleges, az ünnepi asztal kedvelt fogása.

Amilyen elegánsan hangzik, annyira egyszerű, nem kell tőle megijedni, nagyon könnyen elkészíthető, csak oda kell figyelni a pontos sütési időre, hogy a hús megfelelő színű és állagú legyen. Fontos, hogy hízott kacsamellel dolgozz, amin a bőre is rajta van, és amikor vagdosod be a bőrét, ügyelj rá, hogy a húst ne sértsd meg. 

Kacsacombból is isteni ünnepi főételt varázsolhatsz, ahhoz itt találsz szuper receptet.

Rosé kacsamell

rosé kacsamell recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 szelet kacsamellfilé (hízott, bőrös)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük elő a kacsamelleket, a zsírosabb részeket vágjuk le, a bőrét pedig óvatosan vagdossuk (irdaljuk) be úgy, hogy a húsba ne vágjunk bele. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.

Egy serpenyőt forrósítsunk fel, öntsünk bele kevés olajat, majd kezdjük el a húsokat pirítani úgy, hogy a bőrös részük legyen lefelé. Addig süssük közepes erősségű lángon, amíg ki nem sül a bőréből a zsír és ropogós nem lesz, ezt folyamatosan ellenőrizzük. Ekkor fordítsuk meg, majd süssük 2-3 percet a másik oldalát is. 

Tálalásig tegyük 50-60 fokra előmelegített sütőbe. Szeletelés előtt hagyjuk kicsit hűlni. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük