Kellemesen csípős mustáros-rukkolás öntet: salátákhoz és húsokhoz is passzol

ruccola öntet
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Hétvégén vettem egy doboz rukkolát, olyan szép volt, gondoltam csinálok belőle salátát, ráteszem pizzára, gyorsan elfogy úgyis.

A végén a reggeli rántottám mellé rágcsáltam el belőle, de természetesen a nagyja megmaradt. A rukkola nem áll el soká, így gyorsan ki kellett találnom valamit, amibe felhasználhatnám legalább egy részét. Ennek a zöld növénynek igen intenzív, picit csípős az íze, de érdemes vele kísérletezni, mert egyrészt feldobja a salátánkat, másrészt meg nagyon egészséges, magas a vitamin- és az ásványianyag-tartalma. 

Az én kis rukkolámból most öntet készült, méghozzá mustárosan. Először ilyen dresszinget egy olasz étteremben ettem, akkor fogadtam meg, hogy otthon is el fogom készíteni. A rukkola intenzív ízét olívaolajjal és majonézzel tudjuk finomítani. Nemcsak salátákhoz, hanem húsokhoz is remekül passzol, érdemes kipróbálni. 

Rukkolás-mustáros öntet

ruccola öntet kicsi

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 100 gramm rukkola
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 deciliter olívaolaj
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál majonéz (lehetőleg házi)
  • 1 darab citrom leve
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint fehérbors
Recept idők

Elkészítés:

A rukkolát jól mossuk meg, a csúnyább, sárgásabb darabokat válogassuk ki. Tegyük bele egy edénybe, tegyük hozzá a mustárt, az olívaolajat, a mézet, a citrom levét és a majonézt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Pépesítsük össze. Tipp: a rukkolákból a kisebb darabokat válogassunk ki a szószhoz, mert azoknak kevésbé intenzív az íze.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük