Selymes gesztenyekrémleves rummal megbolondítva: az ünnepi asztal sztárja

Gesztenyekremleves 1
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Idén legyen egy különleges és fűszeres leves az ünnepi asztalon: a gesztenyéből készült rumos-narancsos verzió könnyed, mégis tartalmas fogás.

Gesztenyéből nemcsak isteni desszertek és töltelékek készülhetnek, de krémlevesként is remekel ez az egészséges alapanyag. A karakteres ízét akkor élvezheted igazán, ha megsütöd, és utána pürésíted, de ha erre nincs lehetőséged, vagy épp nem találsz gesztenyét, akkor a gyorsfagyasztott gesztenyemassza is jó alap. Ebben az esetben azonban arra figyelj, hogy natúr, cukrozatlan és ízesítetlen, 100 százalékos gesztenyemasszát válassz.

Mivel a levesbe a narancs héját is belefőzzük (nem csak a levét), mindenképp biót használj belőle.

Rumos gesztenyekrémleves

Gesztenyekremleves

Hozzávalók 2 személyre

  • 200 g megpucolt sült gesztenye vagy gesztenyemassza
  • 400 ml kókusztej (konzerv)
  • 0.5 db narancs leve
  • 3 csík narancshéj
  • 3 ek rumesszencia
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 3 ek kókuszvirág- vagy barna cukor
  • 2 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Süssük meg a gesztenyét az itt leírtak szerint.

Pucolás után 200 grammot tegyünk belőle egy turmixgépbe, a narancshéj kivételével adjunk hozzá minden más hozzávalót, és pürésítsük krémes állagúra.

Öntsük át a krémet egy kisebb edénybe, adjuk hozzá a narancshéjcsíkokat, és forraljuk fel. Forrástól számítva főzzük 3 percig, vegyük ki belőle a narancshéjakat, és igény szerint kevés kókuszkrémmel tálaljuk.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük