Selymes gesztenyekrémleves rummal megbolondítva: az ünnepi asztal sztárja
Idén legyen egy különleges és fűszeres leves az ünnepi asztalon: a gesztenyéből készült rumos-narancsos verzió könnyed, mégis tartalmas fogás.
Gesztenyéből nemcsak isteni desszertek és töltelékek készülhetnek, de krémlevesként is remekel ez az egészséges alapanyag. A karakteres ízét akkor élvezheted igazán, ha megsütöd, és utána pürésíted, de ha erre nincs lehetőséged, vagy épp nem találsz gesztenyét, akkor a gyorsfagyasztott gesztenyemassza is jó alap. Ebben az esetben azonban arra figyelj, hogy natúr, cukrozatlan és ízesítetlen, 100 százalékos gesztenyemasszát válassz.
Mivel a levesbe a narancs héját is belefőzzük (nem csak a levét), mindenképp biót használj belőle.
Rumos gesztenyekrémleves
Hozzávalók 2 személyre
- 200 g megpucolt sült gesztenye vagy gesztenyemassza
- 400 ml kókusztej (konzerv)
- 0.5 db narancs leve
- 3 csík narancshéj
- 3 ek rumesszencia
- 1 tk vaníliakivonat
- 3 ek kókuszvirág- vagy barna cukor
- 2 csipet só
Elkészítés:
Süssük meg a gesztenyét az itt leírtak szerint.
Pucolás után 200 grammot tegyünk belőle egy turmixgépbe, a narancshéj kivételével adjunk hozzá minden más hozzávalót, és pürésítsük krémes állagúra.
Öntsük át a krémet egy kisebb edénybe, adjuk hozzá a narancshéjcsíkokat, és forraljuk fel. Forrástól számítva főzzük 3 percig, vegyük ki belőle a narancshéjakat, és igény szerint kevés kókuszkrémmel tálaljuk.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
Olvasd el ezt is!