Bundás kenyér másképp: parmezán sajt kerül a tojásos masszába

parmezánosbundáskenyér
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Kezdők és időhiányban szenvedők legjobb választása a bundás kenyér, a hagyományos és a sajtos verzió is biztos befutó.

Ha szereted a klasszikus bundás kenyeret, ezt a változatot is imádni fogod, parmezán sajt borítja a külsejét, olaj helyett pedig vajon sül. Bár én a hagyományos bundást mindig tejföllel eszem, ehhez a sajtos verzióhoz akár a paradicsomszósz vagy a bazsalikomos pesto is jól illik, ha csavarnál egyet a megszokott ízeken.

Hogy picit frissebb legyen az összhatás, snidling is kerül a tojásos alapba, de akár apróra vágott bazsalikomot is keverhetsz bele. 

A bundás kenyér tökéletes választás, ha kevés időd és energiád van reggelit vagy vacsorát készíteni, nagyon laktató, pillanatok alatt kész, és könnyű összedobni.

Sajtos bundás kenyér

parmezánosbundáskenyér2

Hozzávalók 4 szelethez

  • 4 szelet kenyér
  • 3 darab tojás
  • 80 ml tej
  • 1 ek snidling
  • 50 gramm parmezán
  • ízlés szerint só, bors
  • vaj (a sütéshez)
Recept idők

Elkészítés:

A tojást, a tejet és az apróra vágott snidlinget keverjük össze alaposan egy tálban, sózzuk, borsozzuk.

Forrósítsunk fel egy serpenyőt, adjunk hozzá 1-2 evőkanál vajat.

A kenyérszeleteket mártsuk a tojásos keverékbe, forgassuk bele, hogy minden oldalukat bevonja.

Tegyük őket egy tányérra – még ne a serpenyőbe –, majd szórjunk a tetejükre parmezán sajtot. A sajttal megszórt felükkel lefelé tegyük őket a serpenyőbe. A tetejüket is szórjuk meg parmezánnal, majd amikor az aljuk már megsült és aranybarna, fordítsuk meg őket. A másik felüket is süssük aranybarnára.

A kész kenyereket szedjük papírtörlővel bélelt tányérra, majd rögtön, melegen kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük