Ropogós bundában sült, sajtos cukkinifasírt: eteti magát, olyan finom

37804231 2884929 4ac80137d6730b29ee3d708b85cdbb15 wm
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Kívül kellemesen roppanós, belül pedig lágy és ízes a cukkinifasírt, bármilyen köret vagy főzelék mellé tökéletesen illik.

A cukkini nem az intenzív zamatáról híres, épp ezért nagyon jól lehet fűszerezni bármi is készüljön belőle. Nagy hátránya, hogy vizes zöldség, lereszelve pedig még több levet enged, amire még sóval rá is segítünk ebben a receptben. Éppen ezért alaposan ki kell nyomkodni a vizet a cukkiniből, hogy utána könnyen menjen a formázása, bundázása és a sütése.

A cukkinilabdák kaphatnak hagyományos panírt, igaz, úgy kicsit több lesz velük a munka, de az is bőven elég lesz, ha a zöldséglabdákat csak zsemlemorzsában forgatod meg. Ha igazán ropogós bundát szeretnél, pankót használj. A fasírt fűszerezésével is megéri kísérletezni, 1-2 gerezd fokhagyma is kerülhet bele, az intenzív borsozás is jól áll neki, a sóval azonban óvatosan. A cukkinis finomság még a legnagyobb húsevők tetszését is elnyeri majd.

Sajtos cukkinifasírt

37804271 3772d6ce5323af6b7a10006fd095ee55 wm

Hozzávalók 16 darabhoz

Fasírt:

  • 2 darab cukkini
  • 1 teáskanál
  • 1 darab tojás
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa
  • 10 dekagramm sajt
  • bors ízlés szerint

Bunda:

  • 1 bögre liszt
  • 2 darab tojás
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit nagy lyukú reszelőn toljuk le, majd szórjuk rá a sót és 15-25 percig hagyjuk állni. Utána nyomkodjuk ki belőle a vizet, tegyük másik tálba és adjuk hozzá a tojást, 6 evőkanál zsemlemorzsát, a reszelt sajtot, borsot, majd dolgozzuk egybe a masszát.

A cukkinis masszából formáljunk tetszőleges méretű golyókat vagy mini húspogácsára hajazó labdákat. Forgassunk meg őket zsemlemorzsában, de hagyományos panírt is kaphatnak a cukkinigolyók (liszt, tojás, zsemlemorzsa). Bő, forró olajban mindkét oldalán süssük meg a fasírtokat aranybarnára.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük