Puha karfiolmuffin rengeteg sajttal a tésztájában: alig kell hozzá valami

40007753 3052959 49aba14b725da2efe08714b3ce5d437d wm
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Salátával könnyed vacsora lehet ez a puha sós muffin, amely a karfioltól egészen könnyed és légies lesz.

Nem elég, hogy egészséges zöldség sül benne, de még liszt sem kell ehhez a sós muffinhoz, amelyet reggelire is nyugodtan ehetsz, de salátával könnyed vacsora is lehet. A muffint általában édesen sütik, pedig a formában bármi sülhet, akár sós nassolnivaló is. Ha szereted a pizzát, de nincs kedved pepecselni, keleszteni, akkor reprodukáld muffinformában sütve, csak össze kell keverni és mehet is a formába, majd a sütőbe.

Ha kicsit magyarosabb ízekre vágysz, akkor ezt a kolbászosat süsd meg, amelyet érdemes sok sajttal dúsítani. Karfiolból is készíthetsz muffint, hogy ne legyen száraz, a sajtot ne sajnáld belőle. Mivel liszt egyáltalán nincs benne, a szénhidrátszegény diétába is beilleszthető. 

Sajtos karfiolmuffin

karfiolmuffin recept ok

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 500 gramm karfiolrizs
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 250 gramm sajt (cheddar vagy gouda)
  • 1 teáskanál bazsalikom (őrölt)
  • 1 kávéskanál
  • 1 darab tojás (L-es)
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük el a karfiolrizst, itt találunk hozzá egy receptet. A hagymát vágjuk apróra, a sajtot reszeljük le. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

Egy nagyobb tálban keverjük össze a karfiolrizst, az apróra vágott hagymát, a reszelt sajtot, a bazsalikomot és a sót. A tojást villával verjük kicsit fel, majd keverjük a karfiolos keverékhez

A masszát kanalazzuk muffinkapszlikba, picit nyomkodjuk le egy kanál hátával. Süssük 25 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük