Sajtos-sonkás muffin szárított paradicsommal – Sós reggeli vagy könnyen szállítható ebéd

sonkás sajtos szárított paradicsomos muffin cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A muffin sósan is a kedvenced lehet, rohanós hétköznapok reggelijeként vagy saláta mellé, könnyed vacsorának.

A muffin az egyik legegyszerűbb sütemény, a tésztáját egy gyerek is össze tudja állítani, ennek ellenére nagyon változatosan lehet elkészíteni. Keverem-kavarom a tésztája, de nem szabad túlkeverni, különben oda a sütemény puhasága.

A muffint legtöbbször édesen készítik, pedig annyi recept van, hogy lehetetlen választani közülük, rengeteg sós verziója létezik, mint az alábbi sajtos-sonkás. A téli vonalat követve süthetsz banános-diósat is, amelyben egyszerre érezheted a banán puhaságát és a dió roppanósságát. Itt pedig még több muffinreceptet találsz, válogass kedvedre. 

Sajtos-sonkás muffin

sonkás sajtos szárított paradicsomos muffin recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 150 gramm liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 darab tojás
  • 100 milliliter olívaolaj
  • 100 mililiter tej
  • 1 evőkanál mustár
  • 10 gramm vaj (puha)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 80 gramm szárított paradicsom
  • 50 gramm parmezán
  • 1 kávéskanál bazsalikom (őrölt)
  • 100 gramm sonka
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

Egy tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport. Egy másik tálban verjük fel a tojást, öntsük hozzá az olajat, adjuk hozzá a mustárt, a tejet és a vajat. Öntsük hozzá a lisztes keverékhez, sózzuk, borsozzuk, keverjük jól össze. Nem kell túlzásba vinni a keverést, mert akkor a muffin kemény lesz. A végén adjuk hozzá az összevágott szárított paradicsomot, a sonkát és a parmezánt, morzsoljuk bele a bazsalikomot. 

Egy muffinsütőfomába tegyünk kapszlikat, mindegyikbe öntsünk a masszából körülbelül a kapszlik háromnegyedéig. Süssük a muffinokat 20 percig. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük