Zöldségekkel sült, töltött csirkemell: egyszerre omlós és szaftos
A csirkemellet megtöltheted zöldségekkel, és dobhatsz belőlük a tepsibe is a hús mellé, hogy így süljenek össze illatosra, ízesre.
Ha nem szereted a csirkemellet, mert túl száraznak találod, akkor a bacon a megmentőd, amelybe beletekerheted. Esetleg próbáld ki a Hasselback-módszert, amikor be kell vágni a húst, majd az így kapott zsebekbe tehetsz zöldséget vagy sajtot, amelyek szaftosan tartják a csirkemellet.
Töltelékkel is felturbózhatod a csirkemellet, bár a spenót kicsit megosztóbb étel, ha túllépsz a főzeléken, próbáld ki húsba töltve. Krémsajttal nagyon jól működik, így összekeverve tökéletes lesz a csirkébe, egészen biztosan nem szárad ki a hús.
A csirkemelleket középen vágjuk be és nyissuk szét, de ne vágjuk át teljesen. Ha vastag, klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk, kenjük meg vékonyan olívaolajjal, majd hagyjuk pihenni.
A fokhagymát vágjuk apróra. A spenótleveleket tisztítsuk meg, és vágjuk össze.
Egy serpenyőben forrósítsunk olívaolajat, óvatosan pirítsuk meg rajta a fokhagymát, majd tegyük rá a spenótot, és kis lángon pároljuk néhány percig, hogy összeessen. Keverjük hozzá a krémsajtot, majd a krémet kenjük a csirkemellekre. Tekerjük fel őket, csavarjuk bele egyenként egy-egy szelet baconbe. Hogy ne essenek szét, fogpiszkálóval rögzítsük őket.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Fektessük őket egy tepsibe, takarjuk le fóliával, majd süssük 45 percig. 30 perc után vegyük le a fóliát, úgy süssük, hogy szépen megpiruljon.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu