Omlós csirkemell sajttal és spenóttal töltve: baconbe csomagolva nem szárad ki a hús

sajttal és spenóttal töltött csirkemell baconbe csomagolva cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A krémsajttól és a bacontől szaftos, a spenóttól pedig friss lesz a csirkemell, és még sok munkád sem lesz az elkészítésével.

Ha nem szereted a csirkemellet, mert túl száraznak találod, akkor a bacon a megmentőd, amelybe beletekerheted. Esetleg próbáld ki a Hasselback-módszert, amikor be kell vágni a húst, majd az így kapott zsebekbe tehetsz zöldséget vagy sajtot, amelyek szaftosan tartják a csirkemellet.

Töltelékkel is felturbózhatod a csirkemellet, bár a spenót kicsit megosztóbb étel, ha túllépsz a főzeléken, próbáld ki húsba töltve. Krémsajttal nagyon jól működik, így összekeverve tökéletes lesz a csirkébe, egészen biztosan nem szárad ki a hús. 

Sajttal és spenóttal töltött csirkemell

sajttal és spenóttal töltött csirkemell baconbe csomagolva recep

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 800 gramm csirkemellfilé
  • 300 gramm krémsajt
  • 250 gramm spenót (friss)
  • 8 szelet bacon
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket középen vágjuk be és nyissuk szét, de ne vágjuk át teljesen. Ha vastag, klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk, kenjük meg vékonyan olívaolajjal, majd hagyjuk pihenni.

A fokhagymát vágjuk apróra. A spenótleveleket tisztítsuk meg, és vágjuk össze.

Egy serpenyőben forrósítsunk olívaolajat, óvatosan pirítsuk meg rajta a fokhagymát, majd tegyük rá a spenótot, és kis lángon pároljuk néhány percig, hogy összeessen. Keverjük hozzá a krémsajtot, majd a krémet kenjük a csirkemellekre. Tekerjük fel őket, csavarjuk bele egyenként egy-egy szelet baconbe. Hogy ne essenek szét, fogpiszkálóval rögzítsük őket.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. 

Fektessük őket egy tepsibe, takarjuk le fóliával, majd süssük 45 percig. 30 perc után vegyük le a fóliát, úgy süssük, hogy szépen megpiruljon. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük