Így készítve biztos megeszi a gyerek a kelbimbót: sok sajttal, tepsiben pirul a zöldség

skcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Csupán néhány hozzávaló szükséges a sajtos kelbimbó elkészítéséhez, ami annyira finom, hogy eteti magát.

A kelbimbó nagyon egészséges zöldség, amit nagyon sokféle módon el lehet készíteni, mégis a leggyakrabban párolva kerül az asztalra. A főzésénél óvatosnak kell lenni, mert ha túlfő, rossz lesz az íze, és azt bizony sehogyan sem lehet már orvosolni. Épp ezért, ha fél az ember a túlfőzés gondolatától, a legjobb tepsiben megsütni a kelbimbókat. Már a legegyszerűbb só és bors fűszerezéssel is isteni lesz, de ha igazán pazar lakomát szeretnél, akkor nem árt kicsit felturbózni a zöldet.

Tejföllel egybekeverve és jó sok sajttal megszórva elképesztően ízletes és szaftos lesz a kelbimbó, önmagában is laktató, vacsorára tökéletes választás, de gazdag köretként is megállja a helyét. A pikáns ízek kedvelői chiliport is szórhatnak a tepsiben pirult zöldségre, egy kis csípős íz jól fog neki állni. A sajtos finomság az első falat után még a legfinnyásabb gyerek ízlését is elnyeri.

Sajttal sült kelbimbó

skct

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 gramm kelbimbó
  • 300 gramm tejföl
  • 350 gramm sajt
  • só és bors ízlés szerint
  • olaj kevés
Recept idők

Elkészítés:

A kelbimbót mossuk meg, majd vágjuk félbe (egészben is hagyható), öntsük hőálló tálba, sóval és borssal forgassuk egybe. A kikevert tejfölt öntsük rá a kelbimbóra, keverjük össze vele, majd szórjuk rá a reszelt sajt felét és forgassuk össze a zöldséggel. Utána a maradék sajt is kerüljön a kelbimbóra és leheletnyi olajjal öntözzük meg. 180 fokos előmelegített sütőben süssük aranybarnára 15-25 perc alatt.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük