Egyszerű sárgarépafasírt csicseriborsóval dúsítva – Egészséges, fehérjegazdag fogás

sárgarépa fasírt cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Igazi tavaszi, tápláló és finom fasírt húsmentesen, ráadásul liszt helyett zabpehely dúsítja.

A vegetáriánus fasírtok, illetve inkább lepénykék, egyre népszerűbbek, mert a zöldségektől nemcsak egészségesek, hanem laktatóak is. Még ha húsevő is vagy, akkor is jót tesz, ha beiktatsz néhány húsmentes napot, ilyenkor érdemes kísérletezni ezekkel a fasírtokkal. Azért sem kell aggódnod, hogy nem jut elég energiához a szervezeted, mert ezekben a zöldségekben ugyanúgy van fehérje, csak nem állati, hanem növényi.

Ezeknek a fasírtoknak az egyik szuper alapanyaga a csicseriborsó, amely nemcsak puhává és krémessé teszi a pogácsát, hanem ellát a megfelelő tápanyagokkal is. A csicseriborsóból készíthetsz vegetáriánus hamburgerpogácsát is.

Sárgarépából nem csak finom, de mutatós fasírt is készülhet, a semleges ízű cukkinivel tökéletes párosítás. Ahogy a sárgarépa és a csicseriborsó kettőse is. 

Sárgarépás csicseriborsó-fasírt

sárgarépa fasírt recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 3 szál sárgarépa
  • 150 gramm csicseriborsó (konzerv)
  • 120 gramm zabpehely
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint petrezselyem
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A sárgarépát tisztítsuk meg, vágjuk fel, majd kevés sós vízben pároljuk puhára. (A főzővizéből tegyünk félre.) A lecsöpögtetett csicseriborsóval együtt nyomjuk össze.

A fokhagymát reszeljük vagy nyomjuk a keverékbe, majd keverjük hozzá a zabpelyhet és annyi főzővizet, hogy gyúrható masszát kapjunk. Ízlés szerint sózzuk, majd keverjünk hozzá aprított petrezselymet. Készítsünk belőle kis korongokat. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd fektessük rá a korongokat. Kenjük meg őket olívaolajjal, majd süssük 20-25 percig. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük