Selymes sajtkrémleves pillanatok alatt: maradék húslevesből is készülhet

slcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ínycsiklandó leves a bazsalikomtól különleges zamatú, de ha nem rajongsz a mediterrán ízekért, ki is hagyhatod a fűszert.

Bazsalikom helyett füstölt pirospaprikával vagy chilipehellyel is izgalmasabbá teheted a levest, de pluszízesítők nélkül is csodás lesz, köszönhetően a krémsajt és a füstölt sajt találkozásának.

A leves alapléből készül, de a megmaradt húsleves átszűrt levét is használhatod hozzá, ha pedig épp nincs készleten valamilyen ízletes lé, használj vizet és házi ételízesítő kockát. A selymes levest bögréből is szürcsölheted, de sokkal tartalmasabb lesz, ha fokhagymás pirítóst kínálsz mellé. 

Selymes sajtkrémleves

slct

Hozzávalók 4 személyre

  • 5 dl alaplé (zöldség vagy csirke)
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • só és bors ízlés szerint
  • 300 g krémsajt
  • 1 dl tejföl
  • 1 darab tojássárgája
  • 10 dkg füstölt sajt (reszelt)
Recept idők

Elkészítés:

Az alaplevet a bazsalikommal együtt forraljuk fel, gyöngyözve főzzük, fűszerezzük sóval és borssal. 

A krémsajtot, a tejfölt és a tojássárgáját keverjük egybe, utána csorgassuk a levesbe, majd 1-2 perc után a reszelt sajt felét is adjuk hozzá.

A reszelt sajt hozzáadása után azonnal tálalhatjuk a levest. Szervírozásnál a maradék reszelt sajttal szórjuk meg, kínáljunk mellé pirítóst.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük