Kiadós, sajtos-sonkás sült zsemle: friss zöldfűszerrel felturbózva készül

ssmcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az aranybarnára pirult melegszendvics mindig jó választás, különösen akkor, ha a főzésre nem jut sok idő.

Áldás, ha mindennap van meleg étel, ha pedig szeret az ember sütni, főzni, még élvezettel is jár a munka. Azonban ez nem mindenkinek fér bele az idejébe, még a leglelkesebbekkel is megesik, hogy nincs kedvük vagy idejük a tűzhely előtt állni, mégis jólesne valami meleg étel, amely lehetőleg otthon készül, nem pedig a futár hozza. Ilyen napokon nincs is jobb választás, mint a szendvics.

A szendvicsek univerzuma óriási, nálam a melegszendvics a favorit, amelyből tényleg rengeteg fajtát lehet sütni. Ott van például a lengyelek csodája, a zapiekanka, amit nagyon egyszerűen össze lehet dobni. Ha azonban kicsit fokhagymásabb, vajasabb finomságra vágysz, akkor ezeket a sült zsemléket neked találták ki! Az aranybarna melegszendvics sok-sok sajtot és sonkát rejt, azonban igazán különleges a fokhagymás, petrezselymes vajtól lesz, amellyel alaposan meg kell kenni a zsemlét kívül és belül.

Sonkás-sajtos melegszendvics

ssmct

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 4 darab zsemle
  • 10 dekagramm vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék petrezselyem
  • 12 szelet sonka
  • 18 dekagramm sajt
Recept idők

Elkészítés:

Egy tepsit vagy jénait béleljünk ki sütőpapírral.

A zsemléket vágjuk félbe, az alsó felüket tegyük a sütőpapírra.

A vajat olvasszuk fel, majd a zúzott fokhagymát és a finomra vágott petrezselymet keverjük hozzá.

A sütőpapírra fektetett zsemle tetejét és oldalát kenjük meg ecset segítségével az olvasztott vajjal.

A vajjal kikent zsemlére szórjunk reszelt sajtot, utána tegyünk rá 2 szelet sonkát, megint reszelt sajtot és a zsemle kalapját, majd kenjünk meg kívül-belül olvasztott vajjal.

A zsemléket toljuk 180 fokos sütőbe, 18-25 perc alatt süssük őket aranybarnára.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük