Serpenyőben sült, töltött cukkini - Kiadós fogás lesz az egyszerű zöldségből

42071262 3211360 440141cd2d276415be631bc36028f6de wm
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Keverj egy palacsintatésztához hasonló masszát, forgass bele sonkát, majd ezzel töltsd meg a puha cukkinikarikákat.

A rántott cukkini verhetetlen fogás, a hagyományos bunda helyett kefires vagy parmezános ruhában is érdemes kipróbálni. Persze panír nélkül is el lehet készíteni, akkor azonban kapjon egy kis pluszt a zöldség.

A sütni kívánt cukkinit karikázd fel, a belsejét kanalazd ki, majd keverd össze fűszerekkel, sonkával vagy zöldségekkel, tojással és liszttel. Ez a töltelék kerüljön az érmék közepébe. Az így készült cukkini melegen a legfinomabb, ha szeretnéd, tálalásnál még szórj rá egy kis sót, kínálj mellé mártogatóst vagy szerényebb köretet, akár petrezselymes rizst, de simán, magában is jólesik a harapnivaló.

Sonkával töltött cukkini

42071276 653105d4579183939c934965a90d31e6 wm

Hozzávalók 24 darabhoz

  • 2 darab cukkini
  • 8 szelet sonka
  • 1 darab tojás
  • só és bors szükség szerint
  • liszt szükség szerint
  • olaj szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított cukkinit karikázzuk fel ujjnyi vastagságúra, majd a közepét vágjuk ki.

A cukkini kivágott húsát kockázzuk apróra.

A sonkát is kockázzuk apróra és forgassuk egybe az aprított cukkinivel. Adjuk hozzá a tojást, sót, borsot, majd evőkanalanként annyi lisztet adagoljunk hozzá, amennyi a sűrű, palacsintatésztaszerű massza kialakításához szükséges.

Egy leheletnyi olajat forrósítsunk egy serpenyőben, majd helyezzük bele a cukkinikarikákat, a mélyedésbe adagoljunk a sonkás masszából. A töltött cukkiniérméket mindkét oldalukon süssük aranybarnára.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük