Villámgyors spárgás tészta selymes szósszal - Egyszerű és könnyed ízek tavaszra

spárgás tészta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egy hónapod van rá, hogy mindenféle finomságot készíts spárgából, kezdd ezzel a tejszínes tésztával.

A spárga a késő tavasz egyik legszebb és legegészségesebb zöldsége. Nem elég, hogy egészséges, alacsony kalória- és szénhidráttartalmú zöldség, tele van rosttal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Mindössze egy-másfél hónap a szezonja, így érdemes sokat és sokszor enni belőle.

A fehér spárgából legtöbbször krémleves készül vagy hollandi mártással öntik le, a zöldet viszont akár sütőben sütve, parmezánnal szórva is elkészítheted. A zöld spárga mellé főzhetsz tésztát is, majd tejszínes, citromos mártással összeforgatva kínáld. Nemcsak egyszerű és gyors ételt, hanem frissítő ízeket is kapsz így.

Spárgás tészta

spárgás tészta recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 csomag zöld spárga
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 100 milliliter tejszín
  • 500 gramm szélesmetélt
  • 1 darab citrom leve
  • tálaláshoz parmezán (reszelt)
Recept idők

Elkészítés:

Egy edényben forraljunk vizet, majd 3 percig főzzük benne a spárgát, szűrjük le. Közben főzzük ki a tésztát a csomagoláson található útmutató szerint. Szűrjük le, a főzővizéből egy keveset tegyünk félre. 

Egy serpenyőben olvasszunk vajat, 3-4 percig dinszteljük az apróra vágott fokhagymát és a spárgasípokat. Öntsük hozzá a tejszínt, a tészta főzővizéből egy keveset, majd hagyjuk rotyogni 10 percig. 

Facsarjuk rá egy citrom levét a spárgára, majd forgassuk össze a tésztával. Ízlés szerint szórjuk meg parmezánnal és azonnal tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük