Roppanós zöldségek, krémes dresszing - Spárgás tésztasaláta
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Ez a friss, tavaszi saláta citromos-joghurtos öntettel a legjobb dolog, ami a spárgával történhet. Gyorsan készül és igen laktató is, mivel tészta is kerül bele.
Mind a zöldségek, mind a dresszing egy igazán friss, üde fogást eredményeznek. A lent található recept irányadó, hiszen pont az a szuper ebben a salátában, hogy nyugodtan ki lehet cserélni, el lehet hagyni egy-egy alapanyagot, az ízlésünknek megfelelően lehet variálni.
A dresszing is egy igen különleges ízkombinációból születik: görög joghurt, citromlé, fokhagyma és méz alkotja, de aki nem szereti különösebben az édes-sós ízek keveredését, hagyja el a mézet vagy csökkentse a mennyiségét.
Ha szeretnénk tovább fokozni az izgalmakat, használjunk zöldséggel színezett tésztát, nem csak a tányér összképét színesíti tovább, az ízeiben is ad még egy pluszt az egész salátához. Ha lejár a spárgaszezon, nyugodtan lehet helyettesíteni zsenge zöldbabbal is, ugyanolyan finom lesz a végeredmény.
Spárgás tésztasaláta joghurtos öntettel
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm tészta (penne, fusilli)
- 500 gramm zöld spárga
- 8 darab koktélparadicsom
- 1 darab lilahagyma
- 0.5 darab kígyóuborka
- 0.5 fej brokkoli
- opcionális sajt, kaliforniai paprika
Dresszing
- 280 gramm görög joghurt
- 4 evőkanál citromlé
- 1 gerezd fokhagyma (zúzott)
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál méz
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A dresszing hozzávalóit tegyük egy tálba, alaposan keverjük össze, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, édesítsük.
Tisztítsuk meg a spárgát, szedjük le a kemény, fás részeit, vágjuk kisebb darabokra. A brokkolit szedjük rózsáira.
Forraljunk fel vizet egy csipet sóval, főzzük ki a tésztát, majd az utolsó 2 percben adjuk hozzá a spárgát és a brokkolirózsákat is. Szűrjük le őket, majd öblítsük át hideg vízzel.
A lilahagymát vágjuk vékony szeletekre, az uborkát karikázzuk fel, majd vágjuk negyedekbe. A koktélparadicsomokat felezzük el, a sajtból és a paprikából (ha használunk) vágjunk vékony szeleteket.
Tegyünk minden zöldséget és a tésztát egy nagy tálba, keverjük őket össze, öntsük rá a dresszinget, alaposan vegyítsük el a hozzávalókat.
Tegyük hűtőbe pár órára, de az a legjobb, ha egy egész éjszakára.
Fotó: Getty Images