Villámgyors spárgasaláta lédús eperrel – A feta ellensúlyozza az édes ízeket

epres spárgasaláta fetával cover ok
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tavasz mindkét kedvencét megkóstolhatod ebben az egészséges és könnyed salátában, amelyet húsok mellé, de önmagában is ehetsz.

A tavasz talán legjobban várt gyümölcse az eper, amelyből nem lehet eleget venni és enni. Érdemes körülnézni, hogy hol kapható a legfinomabb, legédesebb, legpirosabb eper, majd amíg lehet, vásárolni belőle. A vásárlásnál ezekre a szempontokra ügyelj, óvakodj a sárgás, még éretlen szemektől, mert az eper nem érik tovább, miután leszedték.

A spárga szintén tavaszi zöldség, de sajnos nagyon rövid a szezonja, ezért érdemes minél változatosabban felhasználni. Sütőben sütve vagy salátában is nagyon finom és mutatós, akár ebben a paradicsomos tésztasalátában is. Ha pedig igazi szín- és ízorgiát szeretnél, akkor eperrel kombináld. 

Spárgasaláta eperrel és fetával

epres spárgasaláta fetával recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 csomag spárga (zöld)
  • 200 gramm eper
  • 100 gramm feta sajt
  • 5 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál víz
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint citromlé
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A spárgákat tisztítsuk meg, törjük le a fás részeit, a maradékot vágjuk félbe. Áztassuk őket sós vízbe 5-10 percre, utána tegyük egy papírtörlőre megszáradni. 

Készítsük el az öntetet. A balzsamecetet keverjük el a vízzel és a mézzel. Sózzuk, borsozzuk. Keverjük hozzá az olajat és a citrom levét. 

Az epreket jól mossuk meg, vágjuk félbe vagy negyedbe. 

Forgassuk össze a spárgát és az epret, majd az öntetet. A végén morzsoljuk rá a sajtot. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük