Könnyed spenótsaláta ropogós dióval és almával: gorgonzola sajttal a legfinomabb

spenótsaláta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Karácsonykor annyit eszünk, hogy utána még jól is esik a diéta, ez a saláta szerencsére nemcsak könnyed, de nagyon finom is.

Ha az ünnepi lakomák után nem kívánsz semmi nehezet, csak valami egészen könnyed, friss salátát ennél, az alábbi recept a tökéletes választás. A bébispenótot feldobja az egyszerre savanykás és édes alma, a ropogós dió pedig tökéletes kontrasztot képez a puha sajttal. Kéksajt helyett fetát is használhatsz, ha inkább sós irányba vinnéd az ízeket.

Hogy ne legyen unalmas a saláta, dresszinget is érdemes mellé készíteni: hogy fokozd az édes ízeket, mézzel turbózd fel az öntetet, de a mustárt se hagyd ki belőle, úgy picit pikáns és sokkal finomabb lesz a végeredmény.

Spenótsaláta dióval és almával

spenótsaláta2

Hozzávalók 4 személyre

Saláta:

  • 180 gramm bébispenót
  • 1 darab piros alma
  • 1 darab zöld alma
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 40 gramm dió/pekándió
  • 60 gramm gorgonzola vagy más kéksajt

Dresszing:

  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 3 evőkanál méz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál dijoni mustár
Recept idők

Elkészítés:

A spenótot és az almát mossuk meg. Az almát vágjuk vékony szeletekre, a hagymát hámozzuk meg, vágjuk félbe, majd csíkokra. A diót aprítsuk össze, de akár egészben is maradhat.

Tegyük a saláta hozzávalóit egy nagy tálba, a kéksajtot morzsoljuk a tetejére.

Készítsük el a dresszinget: keverjünk mindent össze egy kis tálkában, öntsük a salátára, majd forgassuk vele össze. Rögtön kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük