20 perces, spenótos-avokádós spagetti pirult, édes koktélparadicsommal

zöldspagi2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A rohanós hétköznapok megmentője ez a gyors spagettirecept, amíg kifő a tészta, elkészül a szósz is.

Rengeteg egészséges alapanyag gazdagítja ezt a spagettit, az avokádó és a spenót mellett a dió, a fokhagyma és a paradicsom is jelentős szerepet játszik ebben a receptben. Lényegében egy nagyon izgalmas pestót kell készíteni, amelybe sok különféle hozzávaló és íz kerül, mégis tökéletes lesz a harmónia.

Fontos, hogy friss, leveles, lehetőleg bébispenóttal dolgozz, illetve minél érettebb avokádót válassz a művelethez. A parmezánt sem szabad kihagyni a szószból, az intenzív ízű, karakteres sajt szuper ellensúlyt képez a sok-sok zölddel, kiegészíti őket. 

A kész spagettit pirított koktélparadicsommal érdemes tálalni, az édes, lédús zöldség nagyon jól passzol a kissé fanyar, izgalmas szószhoz.

Spenótos-avokádós spagetti

zöldspagi

Hozzávalók 2 személyre

  • 250 gramm spagetti
  • 1 darab érett avokádó
  • 90 gramm bébispenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • ízlés szerint só, bors
  • 50 gramm dió
  • 50 gramm parmezán
  • 150 gramm koktélparadicsom
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük al dentére lobogó, sós vízben. Tegyünk félre a főzővizéből 60 millilitert, majd szűrjük le a tésztát.

Amíg fő a tészta, készítsük el a szószt. Az avokádót vágjuk félbe, kanalazzuk ki a húsát. A fokhagymát pucoljuk meg, a parmezánt reszeljük le.

Tegyünk minden hozzávalót - kivéve a koktélparadicsomot - egy aprítógépbe, majd turmixoljuk krémesre. Ha túl sűrű, a tészta főzővizével hígíthatunk rajta. Kóstoljuk meg, szükség szerint sózzuk, borsozzuk.

A koktélparadicsomokat vágjuk félbe, majd serpenyőben, egy kevés olívaolajon pirítsuk meg a vágott felüket. 

A kifőtt tésztát keverjük össze a szósszal, tálalásnál pakoljunk rá pár szem koktélparadicsomot.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük