Spenótos, tejszínes gnocchi ropogós baconnel: laktató finomság

gnocchi3
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nem rajongok a spenótért, de ilyen formában és mennyiségben egyszerűen odavagyok érte, tejszínnel és baconnel párba állítva isteni finom.

Imádom a tésztaételeket, legyen az spagetti, penne vagy akár a krumpliból készülő gnocchi, villámgyors, kreatív és ízletes fogásokat készíthetünk belőlük. Én most hűtött, félkész verzióban vásároltam meg a gnocchit, de ha több időnk van, készítsük el házilag. 

A krumplinudli most nem olaszos, paradicsomos szószba, hanem tejszínbe kerül, amelyet egy kis baconnel és spenóttal teszünk izgalmassá. A fokhagyma elmaradhatatlan része az ételnek, ha szeretjük, tehetünk bele a receptben leírtnál többet is. 

A tejszínes, spenótos gnocchi frissen, melegen a legfinomabb, kihűlve magába szívja a szószt, de ekkora adag elfogyasztása nem hiszem, hogy gondot okozna.

Spenótos-baconos gnocchi

gnocchi

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 gramm gnocchi
  • 2 deciliter tejszín
  • 100 gramm bacon
  • 150 gramm bébispenót
  • 3 gerezd fokhagyma
  • vaj (szükség szerint)
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • 20 gramm parmezán
  • ízlés szerint füstölt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A gnocchit főzzük ki lobogó, enyhén sós vízben, ha kész, tegyük félre.

Míg fő a gnocchi, a bacont kockázzuk össze, serpenyőben pirítsuk meg, míg ki nem sül a zsírja. Ha szükséges, adjunk hozzá 1 evőkanál vajat. 

Dobjuk rá a baconre az összeaprított fokhagymát, 1 perc után a konyhakész bébispenótot is. Addig kevergessük, míg a spenót össze nem esik. 

Mikor kész a spenót, öntsük rá a tejszínt, borsozzuk - sóra nálam nem volt szükség, a bacon is sózott rajta -, majd alacsony lángon addig főzzük, míg sűrűsödni nem kezd. Ekkor szórjuk bele a parmezánt, alaposan keverjük össze.

Mehet a szószba a leszűrt gnocchi is, jól keverjük össze, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.

Vegyük le a tűzről, füstölt sajttal megszórva tálaljuk. 

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük