Könnyed, spenótos frittata túróval dúsítva: fehérjebomba reggeli

frittata2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha tavasz, akkor spenót, készítsd el minél többféle formában, amíg tart a szezon, a friss zöld isteni finom, sütve, főve, de nyersen is felhasználhatod.

Ha lapul a kamrádban tojás, de már unod a sima rántottát, készítsd el ezt a mennyei frittatát, nincs ennél jobb napindító! A tojás mellé túró kerül, így lesz fehérjebomba a reggeli, de vasban gazdag spenót is dúsítja. Más szezonális finomsággal is kipróbálhatod a tojáslepényt, akár spárgát is keverhetsz bele.

Túróból érdemes krémesebbet választani, hogy ne legyen darabos, vagy ricottát is használhatsz helyette. A spenót mellé most újhagymát kevertünk, de ha még kapsz a piacon, próbáld ki medvehagymával, sőt, póré- és lila hagymával is mennyei lesz. Hogy igazán finom legyen, a tetejét szórd meg bőven sajttal, a sütőben szépen ráolvad és megpirul majd. 

Spenótos frittata

frittata

Hozzávalók 6 személyre

  • 2 ek vaj
  • 2 szál zöldhagyma
  • 250 gramm leveles spenót
  • 6 nagy darab tojás
  • 200 gramm túró
  • ízlés szerint só, bors
  • 200 gramm sajt
Recept idők

Elkészítés:

A zöldhagymát tisztítsuk meg, vágjuk össze a zöldjével együtt. A spenótot mossuk át alaposan, vágjuk össze.

Melegítsünk egy sütőbe is betehető serpenyőben vajat, dobjuk rá a hagymát, dinszteljük puhára. Mehet rá a spenót is, várjuk meg, míg megfonnyad.

Közben melegítsük elő a sütőt 200 fokon.

Egy tálban keverjük össze a tojásokat, túrót, sót, borsot. Öntsük fel ezzel a keverékkel a spenótot, gyorsan keverjük vele össze, oszlassuk el egyenletesen a serpenyőben. Süssük 4-5 percig a gáztűzhelyen, míg nagyjából megszilárdul, de a teteje még remegős. 

Szórjuk a reszelt sajtot a tojás tetejére, majd toljuk a sütőbe. 6-8 percig süssük, míg a tojás megszilárdul és a sajt megolvad.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük