Spenóttal gyúrt, sajttal töltött gombóc: húsmentes fogás laktató formában
Spenótpürével kell összegyúrni a gombóc tésztáját, amely nem csak színt ad neki, pluszízzel is felruházza, isteni lesz.
Ha a szokásos húsgolyó helyett valami mást tennél a paradicsomos tészta tetejére, vagy valamilyen könnyed vega fogásra vágysz, amely előételként is megállja a helyét, ez a spenótos recept a tökéletes választás.
Tavasszal, amikor szezonja van a friss leveles spenótnak, abból készítsd el, máskülönben mirelitet is használhatsz. Mindkét esetben fontos, hogy alaposan lecsöpögtesd a zöldet, ne legyen vizes, különben eláztatja a masszát.
A golyóba a spenót mellé rengeteg zöldfűszer, hagyma, parmezán és zsemlemorzsa kerül, összetartó erőként pedig a tojás funkcionál. A hagymát dinsztelve keverd a masszába, úgy biztosan puhára és krémesre sül.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A leveles spenótot alaposan öblítsük át, csöpögtessük le, majd vágjuk kis darabokra. Ha mirelittel dolgozunk, olvasszuk ki, majd nyomkodjuk ki belőle a nedvességet.
A hagymát pucoljuk meg, vágjuk finomra. Egy kevés zsiradékon fonnyasszuk meg.
A tojást verjük fel, a parmezánt reszeljük le, a vajat olvasszuk meg.
Keverjünk egybe minden hozzávalót. A masszából formázzunk diónyi golyókat, tegyük őket a tepsire.
Toljuk a sütőbe 30 percre, vagy míg aranybarna nem lesz a külsejük.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu