Selymes spenótos krémleves, ami a krumplitól lesz laktató – Egyszerű, szerethető recept

spenotlevescover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az egészséges spenótból nem csak főzeléket lehet készíteni, izgalmas, gyorsan szervírozható krémleves is készülhet belőle.

A spenótból készült, gyönyörű zöld színben pompázó leves krémes textúrában kerül a tányérra, mivel pürésítve lesz, első ránézésre nem is látszik, miből is készült, így a gyerekek is bátrabban megkóstolják majd. Az intenzív ízekről a hagyma, fokhagyma és az alaplé gondoskodik, a leves sűrűségéért a burgonya felel, amitől tartalmasabb is lesz, a krémességét pedig a tejszínnek köszönheti.

Az egyszerű leves bátran kombinálható, például parmezánnal gazdagítva még finomabb lehet, a sajtot a tejszínnel egy időben érdemes hozzáadni. Tálalásnál érdemes megöntözni tejföllel, de kerülhet rá pirított kenyérkocka is.

Spenótos krémleves krumplival

spenotkremlevesct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 gramm vaj
  • 1 fej hagyma
  • 2 darab krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 450 milliliter alaplé
  • 400 gramm spenót
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • 500 milliliter főzőtejszín
  • ízlés szerint só és bors
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvasszuk fel, majd dobjuk rá a finomra aprított hagymát és fokhagymát, körülbelül 5 percig dinszteljük gyakori kevergetés mellett. Utána öntsük fel az alaplével, tegyük bele a kockára vágott burgonyát, fedő alatt 25 percig főzzük, amíg a krumpli megpuhul. 

A levesben keverjük el a kukoricakeményítőt és a főzőtejszínt, fűszerezzük sóval és borssal, utána a spenótlevelek is kerüljenek az edénybe, 5 percig főzzük. Botmixer segítségével pürésítsük a levest, tejföllel meglocsolva és pirított kenyérkockákkal kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük