Ínycsiklandó, spenóttal töltött gomba: tartalmas, vitamindús reggeli a sütőből

Toltott gomba spenottal c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Gyors, kevés munkával készülő és tápláló reggelit tehetsz az asztalra, ha ezt a receptet választod.

Az idei ősz kedvezett a gombarajongóknak, hiszen a meleg, csapadékkal tűzdelt időjárás gazdag gombaszezont eredményezett. Ha még mindig nem volt elég ebből a méltán népszerű táplálékból, akkor itt van hozzá egy újabb elkészítési mód.

Ehhez mindössze nagyobb méretű csiperke vagy portobello gombára van szükséged, pár marék bébispenótra és néhány tetszőleges kiegészítőre, és már készülhet is a fenséges reggeli.

Spenóttal töltött gomba

Toltott gomba spenottal

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 fej nagyobb csiperke- vagy portobello gomba
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet
  • 1 csipet bors
  • 0.5 tk füstölt paprika
  • 3 ek szójaszósz
  • 2 ek juharszirup
  • 2 ek sörélesztőpehely
  • 3 marék bébispenót (kb. 100 g)
Recept idők

Elkészítés:

A gombákat tisztítsuk meg, és vágjuk ki a száraikat. A fejeket tegyük félre, a szárakat pedig daraboljuk apró kockákra.

Hevítsünk fel egy serpenyőt, és az olívaolajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, a fokhagymát és a gombadarabokat. 

Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a füstölt paprikát, a szójaszószt, a juharszirupot, a sörélesztőpelyhet, és végül alaposan forgassuk bele a megtisztított spenótot is.

Fedő alatt 4-5 percig pároljuk, majd kanalazzuk a keveréket a gombafejekbe. Igény szerint kevés sajtot is reszelhetünk a tetejükre.

Tegyük őket alufóliával kibélelt tepsibe. 180 fokon süssük őket 15-20 percig, majd ha már roppanósan puhák a gombák, vegyük ki, és melegen tálaljuk.

Pirítóssal, hummusszal és friss zöldségekkel a legjobb!

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük