Karamellizált, sütőben sült ananász: fahéjszórást kap a gyümölcs

Grillezett ananasz szelet c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ananász nemcsak nyáron, koktélozáskor vagy gyümölcssalátában jön jól, hanem a hűvösebb időkben is. Ha fűszerekkel sütöd, még ínycsiklandóbb lesz!

Ez az ananászos desszert hűvös időkben a legjobb: ínycsiklandó, egzotikus ízével visszahozza a forró nyári napok emlékét, az édes, fahéjas öntettel pedig a hangulatodat is felmelegíti.

Nagyon egyszerűen, pár hozzávalóból készül, ezért ha kevés munkával szeretnéd lenyűgözni a későn bejelentkezett vendégeket, ez a finomság arra az esetre is szuper választás.

Sült ananász

Grillezett ananasz szelet

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 db nagy ananász, hámozva
  • 1 ek növényi olaj (semleges ízű)
  • 2 tk barna cukor
  • 2 tk őrölt fahéj
  • 0.5 tk cayenne-bors
  • durvára aprított mandula a díszítéshez
  • vaníliafagylalt tetszés szerint
  • 1 csokor friss menta
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A megtisztított ananászt vágjuk 1 cm vastag szeletekre. Hevítsünk fel egy grillserpenyőt az olajjal, majd helyezzük bele az ananászszeleteket. Magas hőfokon pirítsuk mindkét oldalukat aranybarnára, közben pedig szórjuk meg őket a cukorral, a fahéjjal és a Cayenne-borssal.

Helyezzük a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és tegyük őket a sütőbe 15 percre.

Ha megsült, szedjük tányérokra, szórjuk meg a pirított mandulával, mentalevelekkel és kanalazzunk mellé vaníliafagyit.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük